Cecot demana als partits que acostin posicions a favor del pressupost català

Antoni Abad ha reiterat el suport de la patronal egarenca cap al dret de consulta

E.P.
10 de gener del 2015
Actualitzat a les 19:10h
El president de Cecot, Antoni Abad, ha fet una crida als partits polítics catalans perquè acostin posicions i siguin capaços d'aprovar el Pressupost de la Generalitat per a aquest any 2015.

Abad ha manifestat el seu desig de tenir nous comptes en un contacte amb la premsa que s'ha celebrat a la seu de la patronal egarenc i on ha explicat les seves previsions amb vista al present exercici.

"El pressupost és una eina col·lectiva perquè tots anem a millor i per tant no hauria de frivolitzar-se com un element de disputa partidista o utilitzar-se per fer oposició", ha considerat Abad.

Alhora, ha assegurat que disposar d'uns comptes nous no prorrogats serà beneficiós per als empresaris catalans: "Tot i que creiem que el pressupost hauria d'estar més parlat amb el sector empresarial, considerem que un de nou s'ajustarà més a les nostres necessitats que un prorrogat".

En aquesta línia, ha criticat que alguns partits polítics segueixin parlant de despesa sense tenir en compte els ingressos: "Aquesta és la pitjor pedagogia perquè al final farem en funció del que generem", ha subratllat.

"Democràcia en minúscules"

Abad ha reiterat el suport de la patronal cap al dret de consulta perquè ha recordat que aquest és un "element estructural de qualitat de la Democràcia" que ha de poder-se utilitzar sempre que calgui.

En aquest sentit ha criticat la "Democràcia en minúscules" que actualment existeix a Espanya i ha reclamat la posada al dia en qüestions com les lleis electorals o l'eficiència en els comptes.

Pel que fa a l'actualitat política a Catalunya després del 9N i a la possibilitat que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui eleccions anticipades, Abad ha manifestat que està "expectant" i en espera de veure com el sector polític dóna una sortida a aquesta situació.