Taxes de residus abusives

Segons aquest magnífic Ajuntament de Terrassa que tenim em toca pagar la gens menyspreable taxa de 81,27 euros per viure tot sol en un piset d'una habitació del barri del Segle XX

Francesc Laseras
07 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:27h
Indignat. Així m'he sentit quan m'han domiciliat el rebut corresponent a la taxa de recollida d'escombraries. Visc sol en un petit piset -d'una habitació- del barri del Segle XX. Segons aquest magnífic Ajuntament de Terrassa que tenim em toca pagar la gens menyspreable taxa de 81,27 euros. Un impost que, enguany, s'ha tornat apujar més d'2%. Quina vergonya. És més, la meva indignació augmenta quan veig a tot arreu i amb lletres grosses que els catalans cada vegada reciclem més i millor. I això de què ens serveix si cada cop hem de pagar més? 

Diuen que fins i tot estem per sota de la mitjana europea... cosa que em sorprèn. Veient l'estat en què es troba la ciutat, plena de deixalles que fa fàstig, em fa pensar que potser som l'excepció. Els contenidors fan angúnia i els carrers cada dia hi trobes muntanyes de mobles i papers escampats per terra. En resum, que em sento estafat per aquest Consistori. Ei, i que consti que no em queixo de pagar una taxa, sinó que la considero abusiva.

I quan em pensava que ja estava al límit, resulta que no. Per sort o per desgràcia, els meus pares em van deixar el seu pis en herència. Ara el tinc buit, no per gust, sinó per falta de llogater. Quina enrabiada m'ha agafat quan he vist que m'han cobrat gairebé 70 euros de la taxa d'escombraries! Sembla que l'Ajuntament considera que les escombraries s'acumulen per generació espontània. Com poden cobrar 70 euros per un pis on no hi viu ningú? Buscant per internet he vist que a Sabadell, en aquests casos, paguen uns 30 euros. Em sembla una diferència abismal i injustificable. Aquest Ajuntament només busca recaptar.

Francesc Laseras