El comerç obre aquest diumenge

E.P.
04 de gener del 2015
Actualitzat a les 10:32h
Els comerços catalans poden obrir aquest diumenge les portes al públic, dia d'obertura comercial autoritzada per la Generalitat, per oxigenar aquesta campanya de Nadal, que finalitza amb la jornada de Reis.

En declaracions a Europa Press, el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, ha explicat que la present campanya ha suposat un canvi de tendència.

Es preveia que aquest Nadal fos el millor en vendes per al comerç dels últims set anys, amb un increment d'entre un 2% i un 4%, si bé a pocs dies per finalitzar la campanya Fraile reconeix que l'augment s'acostarà més al 2% que al 4%.

Segons les seves dades, sis de cada deu comerciants han registrat unes vendes similars a les de l'any passat, tres de cada deu les han tingut millors i "molt pocs", pitjors.

L'escassetat de vendes ha provocat que els comerciants "hagin volgut salvar els mobles", segons Goñi, i s'hagin llançat a fer promocions i rebaixes encobertes per reactivar el consum i amortitzar les contractacions de nou personal que van fer davant d'una campanya que es preveia molt més generosa.

En concret, el petit comerç català, que dóna feina a 323.000 treballadors, ha contractat aquest any 6.000 persones per fer front al repunt de la demanda que s'esperava.