L'agressió a Pere Navarro, la V i la ventada, els protagonistes del 2014

El top 5 de les notícies més llegides pels lectors de La Torre aquest any passat el completen un ramat de cabres despistat i una misteriosa mort d'un home sota el pont de la riera de Les Arenes

La Torre
01 de gener del 2015
Actualitzat el 02 de gener a les 9:14h
Aquest 2014 ens ha deixat notícies sorprenents, emotives, tristes i també que han sacsejat la societat egarenca. En aquests 365 dies que acabem de deixar enrere, La Torre ha publicat 5.528 notícies, reportatges o entrevistes i d'aquestes hem fet un rànquing amb les cinc que han aplegat més lectors. 

El top 5:
 
1. Monzó confessa que ell va ser la senyora que va pegar Pere Navarro
2. Un ramat de cabres es passeja per l'estació de FGC de Terrassa                  
3. Troben un home mort a la riera de Les Arenes
4. Més de 4.000 terrassencs dibuixen la V al passeig                                     
5. Un noi de 27 anys i una noia de 16, les víctimes mortals de la forta ventada

Són un bon resum del què ha estat aquest any passat. En primer lloc, l'agressió a Pere Navarro a la sortida de la catedral de Terrassa per part de Montserrat Puigbó, més coneguda com la senyora d'Ullastrell. Al llarg d'un parell de mesos, les investigacions que va anar traient La Torre per tal d'esbrinar com havia succeït l'incident i qui era la presumpta agressora van fer córrer rius de tinta, sobretot a les xarxes socials.

La clatellada va traspassar l'àmbit local i les paròdies o mofes no van tardar a arribar ja fos de la mà de Polònia o de fins i tot el reconegut escriptor Quim Monzó, el qual es va vestir de "senyora de Terrassa" i es va autoinculpar. Finalment, segons es va dir, el motiu de l'agressió havia estat perquè en l'època que Navarro era alcalde tenia la bandera catalana bruta. De banderes també va ser un altre notícia que va passar a la ciutat pocs dies després i que sortiria en el top 10 de visites: la crema de la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa

En l'àmbit polític també podrien destacar la irrupció dels fenòmens Podem i Guanyem en el panorama local egarenc, la renúncia de Josep Rull com alcaldable i la candidatura pels convergents de Miquel Sàmper, la històrica victòria d'ERC a Terrassa per a les eleccions europees o bé el primer regidor trànsfuga a l'Ajuntament de Terrassa dins del grup municipal del PP, Antonio Enrique Pereira.

Una de les notícies més curioses que ens ha deixat el 2014 és la passejada d'un ramat de cabres per l'estació dels Ferrocarrils de Terrassa. Els pobres animals van aparèixer a les vies del tren després que el seu pastor les perdés. Com van anar-hi a parar encara avui és un misteri però les imatges captades en vídeo de les cabres corrent pels rails va ser llargament comentada i motiu de rialles.

En aquest mateix apartat també s'hi podria incloure la visita d'una escola a un quarter militar, l'enrenou que es va generar amb el cartell de Carnestoltes després que es demostrés que havia sigut un "plagi", un espectacular time-lapse sobre Terrassa o l'enviament d'un playmobil amb estelada des de l'estratosfera per part del jove egarenc Pol Rosset. 

En l'àmbit del successos els accidents a la C-58 han tornat a ser un dels protagonistes. L'any va pràcticament començar (4 de gener) amb un ferit crític víctima d'un xoc frontal en aquesta autopista a Roc Blanc i a l'abril, un altre accident a la C-58 al seu pas per Viladecavalls, en aquesta ocasió mortal, va tornar a posar sobre la taula l'etern debat de la seguretat d'aquesta carretera àmpliament transitada. A finals d'aquest any, la Generalitat es va comprometre a dur a terme unes esperades millores en la prevenció per millorar-ne la seguretat. En aquest apartat però han estat moltes més les notícies que han captat l'atenció dels nostres lectors, la principal, un home que va aparèixer mort sota el pont de la riera de Les Arenes.

La crònica negra també deixa una dona morta després de caure des del pont de Sant Pere o la batussa que es va generar a Ca n'Anglada després de detenir un venedor ambulant. També en el top 5 hi trobem la ventada que va tenir lloc a mitjans de desembre i que va afectar terriblement la nostra ciutat. El balanç d'aquest episodi meteorològic es va saldar amb dues víctimes mortals després de la caiguda d'un mur de l'AEG a més de danys materials per valor de més d'un milió d'euros.

Malauradament, en l'apartat de necrològiques aquest 2014 hem hagut d'acomiadar a diverses persones reconegudes per la seva professió o per la seva implicació en la nostra societat com ara la Dolors Duocastella, més coneguda com la Suri, el terrassenc de l'any Fèlix Sobrado, la prestigiosa cardiòloga Magda Heras o l'esportista olímpic Jordi Oliva.

L'apartat sobiranista ha estat ben present al llarg d'aquest any passat. Des de la V, no només omplint els trams vallesans a Barcelona sinó també omplint el passeig de Terrassa, fins al més recent procés participatiu, el 9 de novembre. Els milers d'imatges i vídeos d'aquests dos grans esdeveniments han interessat especialment als lectors de La Torre. 

En l'àmbit econòmic, entre el top 10 trobaríem una notícia en què s'oferia feina als aturats de llarga durada. En general, les informacions que feien referència a la generació o recerca d'ocupació han estat de les més buscades. D'altra banda, La Torre també s'ha fet ressò dels conflictes laborals que han tingut lloc aquest 2014, des dels treballadors dels autobusos municipals fins al malestar dels empleats de Correus. En l'apartat de pressupostos i inversions, els lectors han estat seguint especialment totes aquelles informacions relacionades amb la brutícia que s'acumula als carrers, els nous contenidors o el pla de neteja que pretén aplicar l'Ajuntament per tornar a la ciutat un aspecte nét i polit. 

Per acabar, entre les notícies més destacades de 2014 en l'àmbit cultural hi ha l'intent dels Minyons de Terrassa del 4d10fm i de la seva gran campanya amb el 3d10fm. No obstant, si es tracte de visites, la visió d'una enxaneta des de dalt d'un pilar de 1.100 metres s'endú el podi. Evidentment, les galeries de fotos de la festa major, la fira modernista o el carnestoltes han estat molt buscades. 

Finalment, en l'àmbit esportiu, les notícies més llegides han estat per un costat tots els canvis que ha patit el Club Natació Terrassa amb agres discussions entre els socis per la manera en què s'havia de gestionar l'entitat així com les dimissions de Rafael Clares i Joan Celma i les recents incorporacions de Jaume Álvarez i Xavier Honorate. Les obres de construcció d'un nou aparcament a la zona esportiva també han fet saltar guspires. Tampoc ha estat un any calmat pel Terrassa FC, que va passar d'ensumar la glòria per estar a un pas de pujar a Segona B a veure com saltava l'entrenador Miki Carrillo i com el club es posava a la venta i la posterior irrupció de Txuma Peralta. Menys virulència però igual o més interès va ocasionar la notícia sobre unes declaracions de Cesc Fábregas revelant el futur del futbolista del FC Barcelona Xavi Hernández.