Elegits els membres del Consell Ciutadà de Convivència Democràtica

Les 22 persones que han estat seleccionades mitjançant un sorteig electrònic rebran la notificació en els propers deu dies

La Torre
31 de desembre del 2015
El tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social, Manuel Pérez, va presidir aquest dimarts el sorteig electrònic en el qual s'han triat les 22 persones que representaran la ciutadania no associada al Consell Ciutadà de Convivència Democràtica de l’Ordenança “Bases de convivència democràtica a la ciutat”, aprovada pel Ple Municipal ordinari de 30 d’octubre del 2014. 

En els propers deu dies es notificarà l'elecció als 22 egarencs que han estat escollits per formar part, durant 2 anys. La tria s’ha fet tenint en compte la diversitat de gènere, edat i districte.

La participació a aquest nou òrgan previst en l’Ordenança de Civisme aprovada a l’octubre, no és obligatòria. Per tant a les persones escollides se’ls explicarà en què consisteix la seva tasca i podran acceptar la proposta o rebutjar-la. Per això per cadascun dels 22 llocs a cobrir s’han escollit deu persones més en previsió de renuncies. 

L’Ajuntament ha creat el Consell Ciutadà de Convivència Democràtica per tal d’impulsar la convivència democràtica a la ciutat i promoure fonts de transparència entre la ciutadania i l’Administració. El Consell és un òrgan consultiu i de participació sectorial que, a partir de debats monogràfics i l’elaboració de conclusions o demandes, promourà la participació de la ciutadania en la vida política, econòmica, cultural i social de Terrassa.
 
El Consell s’estableix en 44 persones, tenint en compte els criteris de proporcionalitat democràtica, perspectiva de gènere, igualtat i equitat. A més, aquest número fa referència a l’antecedent històric del “Consell de la Universitat de la Vila de Terrassa”, creat l’any 1384, com a organisme de representació ciutadana a la ciutat. 

Aquest dimarts s’ha triat la meitat de les persones membres del Consell, l’altre meitat vindrà designada per entitats ciutadanes, estrictament relacionades amb l’ús de l’espai públic, de tipus veïnal, cultural i esportiu, comercial, de gent gran, de dones, de joves, de persones amb discapacitat, etc. 

Properament, se celebraran les reunions amb aquestes entitats, una per cada àmbit, per a l’elecció dels tres representants per a la seva inclusió en el Consell, que està previst que es constitueixi el proper mes de febrer.