'[REC] 4' s'emporta nou nominacions als Premis Gaudí

La pel·lícula de Jaume Balagueró filmada a Terrassa i dos curtmetratges de l'ESCAC donen el toc egarenc als premis del cinema català | La presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, defensa la necessitat dels premis per difondre les produccions del país

Jordi Palmer / Lluïsa Tarrida
31 de desembre del 2015
Actualitzat a les 10:54h
L'actor egarenc Pere Arquillué i Clara Segura, van anunciar les nominacions
L'actor egarenc Pere Arquillué i Clara Segura, van anunciar les nominacions | Foto: Acadèmia del Cinema Català

L'actor egarenc Pere Arquillué i Clara Segura, van anunciar les nominacions Foto: Acadèmia de Cinema Català


"Fem aquests premis per la mateixa raó que la resta d'acadèmies de cinema del món, per trobar el nostre públic". Amb aquestes paraules la presidenta de l'Acadèmia del Cinema català ha obert la presentació de les nominacions de la setena edició dels Premis Gaudí, tot assenyalant que "el cinema català encara ha de connectar amb un públic que sabem que hi és". "Hem de buscar desesperadament el nostre públic", ha afirmat Passola, defensant la oportunitat que suposen els premis precisament per aconseguir aquesta fita, difondre el cinema fet a Catalunya. L'acte ha comptat com a encarregats de donar a conèixer les nominacions als actors Clara Segura i l'egarenc Pere Arquillué.

De fet, en aquesta setena edició, definida per la presidenta dels cineastes catalans com "l'any de la consolidació", hi ha un total de 27 produccions nominades, una xifra que permet mostra la solidesa del sector.

Pel que fa a les nominacions, la coproducció 'El Niño' de Daniel Monzón acumula el màxim de possibilitats per triomfar enguany, amb 15 nominacions, seguida per 'Stella Cadente' de Lluís Miñarro amb 13 nominacions, la pel·lícula filmada al Parc Audiovisual de Terrassa ' 4' de Jaume Balagueró amb un total de 9 candidatures (millor pel·lícula, producció, muntatge, direcció artística, música original, fotografia, so, efectes especials i maquillatge) i '10.000 KM' de Carlos Marques-Marcet i 'Rastres de Sàndal' de Maria Ripoll amb 8.

Per assolir el Gaudí a la Millor Pel·lícula competiran 'Born', de Claudio Zulian; 'L'altra frontera' d'André Cruz; 'Rastres de Sàndal' de Maria Ripoll i 'Stella Cadente' de Lluís Miñarro. A millor pel·lícula en llengua no catalana hi concorren '10.000 KM' de Carlos Marques-Marcet; 'El Niño' de Daniel Monzón; 'Hermosa Juventud' de Jaime Rosales i ' 4. Apocalipsis' dirigida per Jaume Balagueró. 

A més, Terrassa compta amb dues nominacions. Dos curtmetratges realitzats a l'ESCAC també han estat seleccionats: "Alex2, escrit i dirigit per Laura García i produït per Escac Films i "Café para llevar", escrit i dirigit per Patricia Font, i produït per Escac Films.

El dimecres 7 de gener comença el període de votacions per determinar els guanyadors, mentre que la gala final tindrà lloc el diumenge 1 de febrer al Sant Jordi club.