Dispositiu especial de la Policia de Terrassa per a la nit de Cap d'Any

L'objectiu és garantir la seguretat dels egarencs, minimitzar tan com es pugui les incidències que es generen al voltant de les "macrofestes" i reduir al màxim el número d'accidents de trànsit

La Torre
31 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:09h
La tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Carme Labòria, va presidir aquest dimarts una reunió en la que han participat els caps de les forces de seguretat presents a la ciutat: Joan Antoni Quesada, intendent de la Policia Municipal de Terrassa; Antoni Flores, intendent en cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Terrassa; i Patricio Francisco, inspector en cap de la Comissaria de la Policia Nacional de Terrassa.

L’objectiu de la reunió ha estat el de coordinar la tasca dels diferents cossos de cara a la celebració de la nit de Cap d’Any a la ciutat. Pel que fa al dispositiu que prepara la Policia Municipal, que juntament amb altres serveis municipals vetllarà perquè la ciutat acomiadi l’any sense incidències remarcables, està previst que el nombre d’efectius que patrullaran la ciutat durant la nit del 31 de desembre s’incrementi en un 30% amb l’objectiu de garantir i reforçar la seguretat, tot intensificant el patrullatge en aquells punts on es pugui concentrar un alt nombre de persones que celebren l’Any Nou per tal de prevenir possibles incidents o aldarulls.

En aquest sentit, es vetllarà perquè les diverses festes organitzades pels diferents locals d’oci o entitats diverses convocades en Casals de Barri o Centres Cívics de la ciutat, compleixin la normativa en aspectes relacionats amb el límit de soroll permès o l’horari de tancament, que, en aquests casos, està regulat a les tres de la matinada. També es vigilarà les possibles festes clandestines que no hagin demanat els permisos necessaris. L’objectiu és el de reduir al màxim les incidències que es generen al voltant d’aquestes festes.

Una altra finalitat del dispositiu és la reducció del número d’accidents de trànsit que tenen lloc com a conseqüència de la mobilitat per carretera que es produeix d’anada i de tornada de les revetlles. Amb aquest objectiu es realitzaran diversos controls preventius d’alcoholèmia i drogues a diversos punts de la ciutat.

Durant la nit de Cap d’Any els desplaçaments no acostumen a ser de llarg recorregut, sinó bàsicament a localitats veïnes i per vies ja conegudes. És per això que els cossos policials aconsellen als conductors que extremin la prudència, ja que els trajectes curts solen ser tan perillosos o més que els moviments de llarga durada i, especialment, es recorda els perills de combinar l’alcohol i la conducció. Per últim, s’aconsella a la ciutadania que s’asseguri de tancar bé els seus domicilis i de no deixar objectes valuosos a l’interior dels seus vehicles i es recorda que, per a qualsevol incidència, els números d’emergència són el 092, de la Policia Local, i el 112 d’emergències.