L'Ajuntament de Terrassa, excel·lent en transparència

El web municipal rep el segell Infoparticip@ 2014 de bones pràctiques comunicatives de la UAB amb un índex del 95,12%

Nació Digital
24 de desembre del 2014
L’Ajuntament de Terrassa ha estat distingit per segon any consecutiu amb el segell Infoparticip@ 2014 a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El regidor de Presidència i Comunicació, Juan Antonio Gallardo, va recollir ahir aquest reconeixement, en un acte celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona, presidit per la vicepresidenta del govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega.

El segell Infoparticip@ distingeix els webs municipals que faciliten a la ciutadania el coneixement sobre els representants polítics del municipi, la gestió dels recursos col·lectius i quines formes de participació té al seu abast.

El LPCCP atorga aquests reconeixements als municipis que superen el 95% a l’índex de compliment de les bones pràctiques comunicatives que estableix el Mapa Infoparticip@ de qualitat i transparència de la informació pública, creat pel mateix laboratori.

Terrassa puntua un 95,12% en aquest índex segons la darrera onada d’avaluació, mantenint així el nivell de la primera edició del segell.

Per a fer l’avaluació de cada web, el laboratori utilitza 41 indicadors
Si es dóna informació sobre els representants polítics de govern i oposició Si es publiquen les actes del Ple i de la Junta de Govern.

Si es publiquen les retribucions dels electes i de les categories laborals.

Si s’informa de les contractacions i concessions municipals.

Si s’ofereixen formes de participació i seguiment de l’acció municipal.

El LPCCP ha impulsat també un Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública, que promou les bones pràctiques de la informació i la comunicació a les institucions públiques locals i estableix que els mitjans de comunicació locals de titularitat pública han de respectar un seguit de principis per assegurar la transparència.