Els discapacitats intel·lectuals de Terrassa rebran més serveis

La ciutat podrà disposar d'un centre d'atenció diürna, residència i centre de respir per a les famílies

Nació Digital
23 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:25h
L’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora Capaç han acordat la creació d’un grup de treball amb la finalitat de dotar Terrassa dels recursos necessaris per a millorar la situació dels discapacitats intel·lectuals i de les seves famílies.

Concretament, les tres parts treballaran per a aconseguir que la ciutat compti amb un centre de dia i un centre de respir. Així s’ha acordat a la reunió que s’ha celebrat a la seu del Departament de Benestar Social i Família, a Barcelona.

Per part de l’Ajuntament de Terrassa, han participat a la trobada l’alcalde Jordi Ballart, el regidor de Serveis Socials, Antoni Salvadó, i representants dels grups municipals.

L’acord té el seu origen en una resolució presentada per tots els grups municipals i aprovada pel ple de l’Ajuntament de Terrassa el passat mes de setembre, en què s’acordava demanar una reunió urgent a la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.

Segons l’Anuari Estadístic de Terrassa, l’any 2012 hi havia a la ciutat 1.461 persones amb discapacitat intel·lectual, moltes de les quals amb un nivell de dependència alt.

El 2006 l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya van signar un conveni per a la construcció de diversos equipaments i el 2009 el Consistori va cedir als Govern català un terreny de 10.000 metres quadrats per a la construcció d’un nou recurs a la ciutat que fos Residència, Centre d’Atenció Diürna i centre de Respir, però a hores d’ara la Generalitat ho no ha fet cap actuació en aquest sentit.