L'ANC Terrassa prepara una autoinculpació massiva pel 9-N

El TSJC admet a tràmit la querella contra Mas per organitzar la consulta del mes de novembre

Josep Prat/J.M.Oller
22 de desembre del 2014
Actualitzat el 23 de desembre a les 12:26h
Votacions a l'Institut Torre del Palau
Votacions a l'Institut Torre del Palau | Marta Maseras

Votacions a l'Institut Torre del Palau  Foto: Marta Maseras


Després que el TSJC hagi admès a tràmit la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Educació, Irene Rigau, s'han disparat les autoinculpacions, així com les mostres de solidaritat des dels partits polítics catalans i associacions. L'ANC-Terrassa per la Independència ha anunciat des del Twitter que prepara una autoinculpació massiva als Jutjats locals de la rambleta del Pare Alegre. 
El primer ha estat l'expresident de la Generalitat José Montilla en una entrevista a Europapress, en què s'ha reafirmat en la seva intenció de ser testimoni en la defensa del president Mas. Montilla entén que es tracta d'una actuació que no té "ni raons polítiques ni jurídiques".  

Per la seva banda, el president del comitè de govern d'UDC i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha reconegut que respecta però no comparteix la decisió del TSJC. A través del seu Twitter, Duran s'ha preguntat per què Fiscalia no investiga "el munt de vegades que el govern de l'Estat ha incomplert sentències del TC". "Trobarà un munt de querellables!", ha exclamat el líder d'UDC, que ha donat ànims a Mas, Ortega i Rigau.
 
En aquest sentit també s'hi ha pronunciat el seu secretari general, Ramon Espadaler, que ha defensat que l'actuació del president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, relativa a 9N "va ser pulcra i d'acord amb la legislació vigent", afegint que "confiem i subratllem la seva actuació i la seva innocència".

Des de l'ANC, Carme Forcadell s'ha sumat a les crítiques, i en una piulada a Twitter ha etzibat que: "estava convençuda que en democràcia la justícia perseguia els dictadors en lloc dels qui posen les urnes. Volem un Estat per votar en llibertat" i des de l'associació s'ha iniciat una campanya al seu web autoinculpacions9n.assemblea.cat per entregar-lo al Jutjat de guàrdia més proper i, en el cas de Barcelona, a la seu del TSJC. Al document, els signants admeten haver participat a la consulta del 9N sense haver estat obligats per cap institució o persona. 
 
El president d'ERC, Oriol Junqueras, també a través de Twitter ha afirmat que "si ataquen el Govern per defensar la democràcia, ens ataquen a tots". ERC va presentar un escrit d'autoinculpació a la Fiscalia per reivindicar els seus diputats i càrrecs públics com a coautors del 9-N. Una autoinculpació que el TSJC ha desestimat aquest dilluns centrant-se només en Mas, Ortega i Rigau.