Un helicòpter s'endú els arbres del Golf de Matadepera

Un total de 233 són els que van acabar caient pel temporal de vent del 9 de novembre a les instal·lacions municipals

per La Torre, 22 de desembre de 2014 a les 08:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Helicòpter al camp de golf de Matadepera Foto: Matadepera.cat


Poc a poc va tornant la normalitat després de les ventades del passat 9 de desembre i el paisatge, tot i que mutilat, va quedant net dels arbres caiguts. El Camp de Golf Municipal de Matadepera va ser dels que va rebre més les conseqüències de tot plegat i un total de 233 arbres són els que van acabar caient pel temporal.


La seva retirada oferia complicacions, no només per l’accés, sinó també perquè els vehicles que es fan servir, especialment camions, podien malmetre el mateix camp. L’Ajuntament de Matadepera va estudiar amb Jardins Toti Garcia quina seria la millor solució de tot plegat, i es va decidir retirar per helicòpter els cinquanta arbres que presentaven una major dificultat, una operació que no s’havia fet a Catalunya i que ha tingut lloc aquest cap de setmana. “Es va fer una valoració de costos de tot plegat”, ha comentat el mateix Toti, “i malgrat la complexitat de la gestió, utilitzar un helicòpter ha estat el millor”.

L’helicòpter ha hagut de fer diversos viatges, ja que només pot transportar una tona a cada vol i un cop recollits els arbres, les restes arbòries s’han deixat a la Font de Can Vinyers. L'operació ha durat unes 3 hores, i en ella hi va assistir l'Alcaldessa de Matadepera Mireia Solsona i el regidor d'esports i comunicació Quico Sala.


Veure vídeo

 

Participació