Maria Betriu busca mecenes per un disc d'standards de jazz

El nou disc de la cantant egarenca comptarà amb la col·laboració del trompetista Josep Maria Farràs

La Torre
22 de desembre del 2014
Actualitzat a les 16:54h
Maria Betriu, amb Josep Maria Farràs, ha iniciat una campanya a Verkami
Maria Betriu, amb Josep Maria Farràs, ha iniciat una campanya a Verkami

Maria Betriu i Josep Maria Farràs, units per un nou projecte de jazz


Maria Betriu ha iniciat aquest desembre el seu nou projecte, un disc de standards de jazz adaptats al català. Aquest disc es durà a terme gràcies a una campanya de Verkami que preveu recaptar el finançament mitjançant el micromecenatge i que va començar el passat 5 de desembre i que té 40 dies per reunir els diners necessaris per tirar-lo endavant.

A més de l'interpretació de la cantant egarenca, el disc comptarà amb la col·laboració de Josep Maria Farràs, un dels pioners del jazz a Catalunya i trompetista de prestigi internacional. Els músics que els acompanyaràn son Arnau Gil a la guitarra, Haizea Martiartu al saxo alt, Federico Mazzanti al piano, Pep Coca al contrabaix i Adrià Font a la bateria. Tots ells són coneguts a l'escena musical catalana pels diversos projectes. Els arranjaments i la producció musical aniràn a càrrec d'Arnau Gil, que és fill de la cantant Maria Betriu. Les adaptacions al català son obra de la mateixa cantant i recull d'altres autors.

Biografia

Maria Betriu, cantant egarenca, va començar la seva carrera musical dins el moviment de la Nova Cançó com a cantautora. En aquell moment va poder compartir escenaris amb artistes com Lluís Llach, Raimon, Joan Baptista Humet, Pau Riba i Sisa, entre d’altres. Posteriorment es va dedicar a la música comercial formant part d’orquestres com La Principal de Girona, Atlàntida i Janio Marti que la van dur a actuar per escenaris europeus (Estrasburg, Ginebra, Munic...). Més tard es va incorporar al grup Marfil (posteriorment Ibory), amb el que va aconseguir grans èxits discogràfics nacionals i internacionals com "Las canciones de tu vida", "a Roberto y Julio", "Después de los 60 los 70", "Abba & Stevie" i "Ivory contigo".

Amb el naixement del seu segon fill va deixar temporalment la música professional. En els darrers anys ha reemprès la seva activitat musical cantant standards de jazz, bossanova i boleros. Ara està treballant en l’adaptació d’aquest repertori al català al costat, justament, del seu segon fill, l'Arnau Gil, que es concretarà en el disc "Maria Betriu canta standards de jazz en català".