Premis Vinari dels Vins Catalans, reconegut com a concurs oficial

La Generalitat certifica que el certamen reuneix garanties d'imparcialitat i de competència tècnica i d'organització

Eva Vicens
17 de desembre del 2014
Actualitzat a les 9:18h
576_1381411962premisvinari
576_1381411962premisvinari | J.P.

Imatge d'un dels tastos de l'edició 2014 del certamen. Foto: J.P.



Els Premis Vinari dels Vins Catalans ja és un concurs oficialment reconegut, segons la Resolució de 27 de novembre. 

L'article 6.2 del Reial decret 1679/1999 de 29 d'octubre sobre concursos oficials i concursos oficialment reconeguts de vins, determina que només podrà atorgar-se autorització per a celebrar concursos i concedir distincions a aquelles entitats públiques o privades que reuneixin els següents requisits: 

- Que ofereixin garanties d'imparcialitat, independència i confidencialitat en la seva actuació; 
- Que ofereixin garanties de competència tècnica i d'organització, d'acord amb el previst per l'administració competent per atorgar el reconeixement. 

Segons l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), que té entre les seves funcions col·laborar i impulsar la promoció dels vins de qualitat emparats per les DO catalanes, està "vist, conegut i comprovat que l'organització dels Premis Vinari dels Vins Catalans durant els anys 2013 i 2014 ha reunit les característiques reglamentàriament establertes per a l'atorgament de la sol·licitud presentada". Per tant, resolen "atorgar la menció de concurs oficialment reconegut als Premis Vinari dels Vins Catalans". 

Els Premis Vinari van néixer al 2013 amb l'objectiu de donar a conèixer la qualitat dels vins que s'elaboren a Catalunya i enguany ha celebrat la segona edició, amb la participació de més de 60 tastadors professionals, posicionant-se com el certamen més inclusiu del sector vitivinícola català.  El periodista de Terrassa Salvador Cot és un dels seus principals impulsors.