La FAVT vol que la gratuïtat del peatge de Les Fonts arribi abans d'abril

La Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa ha intervingut en el ple municipal per demanar als partits polítics que instin a la Generalitat a fer efectiva la resolució aprovada al Parlament

J.M.O.
18 de desembre del 2014
Actualitzat el 19 de desembre a les 15:34h
La Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa ha intervingut en la sessió plenària d'aquest dijous per plantejar que la resolució 493/X - mitjançant la qual s’instava al Govern de la Generalitat a incloure, en el termini d'un mes, el peatge de Les Fonts i de la carretera C-16 en el Pla d'Homogeneïtzació de peatges, i restablir-ne la gratuïtat-, es faci efectiva abans de la finalització del primer trimestre del 2015.

La FAVT, en la seva intervenció, ha manifestat que "davant el context polític actual tant qüestionat, aquest incompliment de la normativa -recordem que hi ha una resolució aprovada- per part del Govern desacredita tant a aquesta institució com al mateix Parlament per la seva incapacitat de fer efectiva la Resolució. La política a Catalunya ve marcada pel Dret a Decidir, principi recolzat per la FAVT i el conjunt del moviment veïnal, però entenem que el Govern menysprea l'esmentat dret quan desautoritza al Parlament escollit democràticament".

La Federació també considera que "davant la greu crisi econòmica que, desestabilitza i desgavella les economies domèstiques de tantes i tantes famílies, creiem que s'haurien d'aplicar mesures estabilitzadores; mesures que facilitin la capacitat de mobilitat, ja que suposen un gran estalvi. I més quan l'administració competent ha estat incapaç de millorar la connectivitat de Terrassa amb Barcelona, ja sigui per les diferents autopistes o vies, o reduint el cost del transport públic passant de zones 3 a 2". 

Per això diuen que "la gratuïtat del peatge de les Fonts també millorarà, molt significativament, el trànsit per la carretera a Rubí, disminuint la seva alta densitat i la perillositat vers els vianants. Entenem que l’Ajuntament com a representant del conjunt de veïns i veïnes de Terrassa, té l'obligació moral, ètica i política de defensar els interessos ciutadans més enllà dels interessos dels partits polítics que l'integren".

Carme Labòria ha reblat que l'equip de govern està d'acord amb les demandes. La regidora socialista ha considerat que Terrassa pateix un greuge comparatiu respecte a altres ciutats de l'entorn. Labòria ha recordat que l'autopista C-58 es col·lapsa sistemàticament i que no s'hi ha actuar des que es va obrir i que es paguen tres zones tarifàries en els ferrocarrils, quan Sabadell, pels mateixos quilòmetres, només cotitza per dues. La regidora ha considerat que tot redueix la competitivitat de l'empresariat.