Insígnia d'or de la Cambra a títol pòstum a Jordi Amat i Sala

La Torre
19 de desembre del 2014
Actualitzat a les 17:20h
Lliurament de la Insígnia d'Or a Esteve i Roger Amat
Lliurament de la Insígnia d'Or a Esteve i Roger Amat | Foto: Cambra de Terrassa

Lliurament de la Insígnia d'Or a Esteve i Roger Amat per part del president de la Cambra Foto: Cambra de Terrassa


El Ple de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha atorgat la Insígnia d’Or de la institució a la memòria de Jordi Amat i Sala en reconeixement a la seva implicació, col·laboració, treball i compromís amb l’entitat cameral durant els 12 anys que va estar vinculat activament a la corporació i ocupant la vicepresidència primera de la institució fins al seu traspàs el passat 15 d’abril de 2014. Amb la concessió d’aquesta condecoració, el Ple fa un reconeixement públic a Jordi Amat per la seva contribució al dinamisme de la institució mitjançant la seva vinculació a la Cambra des de l’any 2002, quan es va incorporar com a vocal del Ple en representació de l’empresa EMBAMAT, i per la seva trajectòria ocupant diferents responsabilitats al comitè executiu i les comissions consultives de la institució.

Jordi Amat, que es va incorporar al Ple de la Cambra l’any 2002, va ser escollit vocal del Comitè Executiu l’any 2006 i va exercir com a vicepresident segon a partir de l’any 2010 i com a vicepresident primer des del 2013. Fins i tot en alguns períodes va haver d’exercir com a president accidental, assumint la màxima responsabilitat de la institució. També va participar activament en les comissions consultives de la institució, exercint com a president de la Comissió de Sostenibilitat i Medi Ambient durant el període 2007-2010 i com a vicepresident coordinador de comissions coincidint amb la seva etapa de vicepresident segon de la institució.

Amb una extensa i consolidada trajectòria professional i emprenedora, Jordi Amat (Terrassa, 1957-2014) va ser CEO - director general de l’empresa Embamat EU i va exercir diferents responsabilitats dins del sector industrial de l’envàs i l’embalatge de Catalunya i Espanya. En aquest sentit, Amat va ser president del Gremi de la Fusta de Terrassa i Comarca, president del Gremi d’Embalatges de Barcelona i vicepresident del Instituto Español de Envase y Embalaje SL. A més a més, Amat estava vinculat a diferents col·lectius del seu sector com la Federació Catalana de la Fusta, FAPROMA, Graphispack i l’Institut Espanyol del Packaging. També va ser nomenat vocal de la Junta Directiva de la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca.

L’emotiu record a Jordi Amat, especialment patent durant l’acte d’ahir, i les manifestacions de profund afecte, simpatia i gratitud per part de tots els representants del Ple per qui va estar vicepresident primer de la institució en la seva darrera etapa es reflecteix en les paraules del president de la Cambra, Marià Galí “serveixi aquest acte per retre homenatge a la persona, l’empresari i l’amic Jordi Amat i Sala, que va saber traslladar el seu optimisme i energia a les seves responsabilitats i ens ha deixat una gran mostra a tots del que representa tenir l’esperit emprenedor i capacitat de superació”. Esteve i Roger Amat van recollir la Insígnia d’Or de la Cambra en memòria al seu pare. Precisament, en el transcurs de la reunió d’ahir Esteve Amat va prendre possessió com a vocal del Ple en representació d’EMBAMAT EU, SL.