Itàlia, hegemònica en la Copa del Món d'Esgrima Terrassa 2014

La Torre
15 de desembre del 2014
Actualitzat a les 15:20h
Els dos italians van arribar a la final
Els dos italians van arribar a la final | Foto: Antonella Mannara

Aquest cap de setmana, el pavelló de Can Jofresa de Terrassa ha acollit la Copa del Món d’Esgrima Terrassa 2014, en categoría júnior i modalitat de floret masculí, cita del calendari internacional que enguany ha assolit la tercera edició.
 
Tota l’elegància i l’emoció d’aquest esport s’ha desplegat en una competició en què no hi han faltat nodrides delegacions de les principals potències esgrimístiques del món, com França, Rússia o Itàlia. L’esdeveniment ha estat organitzat conjuntament entre la Federació Catalana d’Esgrima i el Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa. Miquel Ojeda, president de la FCE i representant del Comitè Organitzador, ha volgut destacar “la intensa implicació de la família de l’esgrima a Terrassa, que ha aconseguit en pocs anys el difícil repte de consolidar a la ciutat una prova important al circuït internacional. A més a més cal remarcar l’èxit de participació de la competició del diumenge, puntuable per al circuït sub-23, que de moment enguany la que millor xifra ha presentat”.
 
Un enfrontament clàssic
 
A nivell esportiu i pel que fa a la copa del Món de dissabte, si bé 105 tiradors dels equips de 21 països de tots els continents han disputat les seves opcions al títol, finalment la competició ha culminat amb un enfrontament clàssic entre els tiradors més enforma de les dues grans potències d’aquest esport: França i Itàlia.
 

Francesco Igargiola va ser el guanyador Foto: Antonella Mannara


 Els francesos Antoine Schwartz i Alexandre Sido van derrotar tots els seus rivals fins arribar a les semifinals, on van caure davant els italians Damiano Rosatelli i Francesco Igargiola. Itàlia, amb la seva esgrima alegre i tècnicament imaginativa, s’ha mostrat els darrers anys com el país més en forma del panorama esgrimístic internacional.
 
El duel fratricida de la final, va ser dominat per Rosatelli, que es va imposar al seu company de l’squadra azzurra Ingargiola per un clar 15-11. Ingargiola, que habitualment desplega un plantejament de combat molt ofensiu, ric en fintes i desplaçaments atac, va trobar-se davant d’un Rosatelli tècnicament inferior, però tàcticament més intel·ligent. Rosatelli amb un hàbil control de la distància va poder anticipar-se i neutralitzar tots els intents d’Ingargiola d’obrir línies per on atacar. Finalment, la paciència i la capacitat d’endevinar les intencions del rival li van valer la victòria final.
 
El millor espanyol classificat (42) va ser el madrileny luis Alfonso Delbergue, mentre que Mihai Manucu (46) i Roger Garcia-Alzorriz (86) van completar la representació catalana a la prova.
 

Foto: Antonella Mannara


D'altra banda, diumenge va tenir lloc la Copa d'Esgrima Ciutat de Terrassa. En femení absolut va imposar-se Anna Dunhölter, completant el podi Andrea Breteau, i Barbara Ojeda (SAM Barcelona) i Cristina Garcia (SAM B) com a terceres. En TNR floret masculí i circuit europeu Sub 23, els russos han aprofitat l’abscència de les delegacions francesa i italiana per donar un cop d’autoritat i dominar el podi. Alexander Pivovarov s’ha imposat a l’austríac Mario Langer. Els dos tercers llocs han recaigut en els també russos Zakharikov i Valerov.
 
Entre els catalans, Jorge Pla, del Club Gimnàs Llenas de Sabadell ha assolit un meritori lloc als vuitens de final, i Roger Garcia-Alcórriz, del SAM ha quedat en 34è lloc.