Terrassa debat sobre com prevenir i afrontar el fracàs empresarial

La Torre
17 de desembre del 2014
Actualitzat a les 17:09h
Trobada d'emprenedors per parlar del fracàs
Trobada d'emprenedors per parlar del fracàs | Foto: A.T.

Trobada d'emprenedors per parlar del fracàs Foto: A.T.


L’Ajuntament de Terrassa i el Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, Orbital 40, van organitzar dimarts a la Sala d’Actes del Qu4drant.0 la primera taula rodona a l’entorn del fracàs. L’objectiu era crear un espai de trobada on empresariat i persones emprenedors puguin compartir situacions, idees i solucions que serveixin per prevenir, afrontar o superar qualsevol situació de fracàs empresarial.

La taula rodona va estarformada pels empresaris terrassencs, Ramon Comelles, de Circutor; Natàlia Cugueró, de Get a Partner; Joan Carles Gea, de By la Pera; Jaume Castellà, del grup de recerca de la UPC Cd6; i Jordi Tost, d’O’Pan. La taula va incidir en el concepte de fracàs present a la cultura mediterrània, on s’hi acostuma a parlar més dels èxits que dels fracassos i no és habitual el fet de parlar-ne d’una forma oberta. En cultures anglosaxones, en canvi, el fracàs no només està ben vist, sinó que forma part del mateix aprenentatge, com una manera d’acceptar, aprendre i créixer i com una font de coneixement i superació.

Durant l’acte es va presentar el web www.bancdelfracassos.com, d’accés lliure i gratuït on es donarà cabuda a qualsevol tipus de història personal que es pugui considerar un fracàs i que contempli qualsevol àmbit: laboral, professional, acadèmic, social, etc. La inclusió d’un fracàs en el web comportarà emplenar una fitxa on s’expliquin els motius i les conclusions de manera que es faci una reflexió oberta del que va passar i les conseqüències que va comportar amb l’objectiu que serveixi de reflexió per a la resta.