Els camins de l'entorn de Terrassa són inaccessibles

L’Ajuntament de Terrassa recomana a la ciutadania no accedir als espais forestals del terme municipal pels riscos derivats de la ventada

La Torre
12 de desembre del 2014
Actualitzat el 13 de desembre a les 8:19h
Atesa la gran afectació que ha tingut la ventada del passat dimarts en l’entorn natural de la ciutat, l’Ajuntament de Terrassa recomana a la ciutadania no transitar per espais forestals per raons de seguretat.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha signat avui un ban en què s’aconsella a la ciutadania no accedir als boscos, ni als torrents i rieres, ni als camins de l’entorn natural, fins que es consideri que s’hi pot transitar amb total seguretat. També recomana als propietaris de finques forestals afectades que extremin la precaució a l’hora d’accedir a les mateixes. La ventada del passat 9 de desembre va provocar nombrosos danys no només a la ciutat, sinó també a tota l’Anella Verda, és a dir, l’espai forestal i agrícola que envolta els casc urbà.

El nivell d’afectació ha estat més elevat a la plana del Vallès, a l’est del terme municipal (finques de Can Bonvilar, Can Viver de Torrebonica i Mossèn Homs) però també hi ha hagut estralls, encara que no tan greus, a la resta de l’entorn natural.

La majoria de camins rurals es troben tallats, en alguns casos amb centenars d’arbres caiguts. Les tasques per a recuperar la normalitat a l’entorn natural de la ciutat se centren de manera prioritària en la retirada dels arbres que afecten a la circulació dels camins públics que donen accés a les finques. Un cop resolta aquesta situació s’actuarà a la resta del territori afectat.