Els Bergants del Campus Terrassa descarreguen el 3 de 6 amb l'agulla

Els Ganàpies de la UAB han descarregat el 9 de 6

Gerard Recasens
12 de desembre del 2014

El primer 3 de 8 amb folre de la història castellera universitària. Foto: Arreplegats de la Zona Universitària


Els Arreplegats de la Zona Universitària han fet història aquesta tarda a la Diada d'Hivern dels Ganàpies de la UAB assolint un castell fins ara inèdit en el món casteller universitari: el 3 de 8 amb folre. La construcció, que fins avui tan sols s'havia intentat una vegada (els mateixos Arreplegats, el maig de 2011, sense arribar a coronar-la) ha estat descarregada pels de Roderic Picó a la segona ronda de l'actuació i just abans que es desbordés l'eufòria a les files dels barcelonins, que havien encetat la diada descarregant el 2 de 7 folrat.

Al final de la diada, els Bergants del Campus Terrassa havien descarregat el 3 de 6 amb l'agulla, els Emboirats de la Universitat de Vic el 3 de 6 i el 4 de 6 i els Marracos de la Universitat de Lleida també els dos castells bàsics de 6. 

Els Ganàpies de la UAB, per la seva banda, han descarregat el 9 de 6 per encetar la diada, en la que també era la primera execució de la història d'aquest castell per part dels locals. A la segona ronda, els ha quedat en intent la primera temptativa de 2 de 7 amb folre, però a la segona hi han tornat i l'han pogut coronar, també per primera ocasió en tota la seva existència. Els Xoriguers de la Universitat de Girona han completat el 5 de 6 en primera ronda i el 4 de 7 a la segona. 


La diada s'ha acabat suspenent per la marxa de l'ambulància després de la caiguda de 2de7f dels Ganàpies de la UAB.
 
CollesActuació
Bergants3de6a
Arreplegats2de7f, 3de8f, Pde4
Ganàpies9de6, 2de7f(i), 2de7f(c), Pde4
Marracos4de6, 3de6
Xoriguers5de6, 4de7(i), 4de7
Emboirats3de6, 4de6