Desactivada l'alerta Procicat en remetre el temporal de vent

Endesa informa que queden 575 clients afectats sense llum, gairebé tots al Vallès Occidental

E.P.
11 de desembre del 2014
Actualitzat a les 16:23h
Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dijous l'alerta del pla Procicat pel temporal de vent, després d'haver-se reduït progressivament les incidències per aquest episodi, ha informat en un comunicat.

Des de la matinada de dilluns a dimarts, el telèfon d'emergències 112 ha atès trucades relacionades amb 2.604 incidents, i el dia que més trucades es van gestionar va ser dimarts, amb 15.000 --moltes de fetes sobre una mateixa urgència--, un augment considerable respecte a les 8.000 trucades que es reben de mitjana un dia normal.

Del total, els Bombers de la Generalitat han atès 2.487 serveis, la majoria a la comarca del Vallès Occidental i especialment a Terrassa, mentre que els Bombers de Barcelona han realitzat uns 80 serveis. Els Mossos d'Esquadra i les diferents policies locals dels municipis més afectats --com Terrassa, Sabadell i Rubí-- han realitzat 2.210 serveis, amb especial incidència en el trànsit per caiguda d'arbres.

Al llarg de l'episodi del temporal s'ha vist afectat el subministrament de llum de 43.000 abonats, i segons ha informat Endesa queden 575 clients afectats, gairebé tots al Vallès Occidental.

Diferents Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) han treballat per retirar arbres i troncs de les vies de diversos municipis, i associacions de voluntaris de Protecció Civil han realitzat uns 450 serveis de neteja.