Creu Roja Terrassa repartirà joguines a 1.500 infants en dificultat social

Es preveu recollir uns 3.600 regals nous entre el 10 de desembre i el 5 de gener per repartir entre 600 famílies

La Torre
16 de desembre del 2014
Creu Roja Joventut ha iniciat la 36ena campanya de joguines que porta per lema “No és per les Joguines. La teva solidaritat, els seus drets”. La entitat humanitària preveu repartir joguines a 1.500 infants (unes 600 famílies) en situació de vulnerabilitat durant aquestes festes a Terrassa i a 30.000 a tot Catalunya. No només es cerca que cap infant es quedi sense refals la nit de reis sinó també mobilitzar al màxim de persones i entitats per a que entre tots siguem capaços de donar resposta a aquesta necessitat social, així com que aquesta resposta sigui compartir el que tenim i no donar allò que ja no volem, és per això que es demana també que les joguines siguin noves.
 
En aquesta edició, emmarcada en el 25è aniversari dels drets de la infància, es preveu seguir augmentat el nombre d’infants beneficiaris, seguint la tendència a l’alça dels darrers anys. Si s’assoleix la xifra prevista de recollir 30.000 joguines, això representaria que gairebé 2.500 infants més que l’any passat rebran joguines de la Creu Roja aquestes festes.
 
Per cobrir la demanda existent, Creu Roja Joventut espera recollir més de 3.600 joguines durant aquesta edició entre el 10 de desembre i el 5 de gener, gràcies a les diferents iniciatives que s’organitzen a tota la ciutat. Són moltes les escoles i instituts que col·laboren amb la campanya organitzant recollides internes com el Vedruna o la Tecnos. El Club Natació Terrassa també ha iniciat ja una recollida de joguines entre els seus socis i sòcies. El gimnàs ShenDragon i Selecta Dance School han organitzat la seva tradicional exhibició esportiva per a recollir joguines el 21 de desembre al Recinte Firal de Terrassa.
 
El proper dissabte 13 de desembre es realitza un torneig de futbol 5 a la pista de Can Tusell, per inscriure’s només cal enviar un mail a nora.barco@creuroja.org i que cada jugador aporti una joguina nova el dia del torneig.
 
 
Suport del teixit empresarial
La campanya s’ha iniciat amb la col·laboració de 500 d’empreses, comerços o entitats, una xifra que es preveu augmenti durant el transcurs de la campanya. En molts casos, els col·laboradors han habilitant punts de recollida a les seves instal·lacions. També es pot col·laborar amb la campanya fent una donació econòmica a través del número de compte 2100-0808-14-0200669005.
   
Aquesta campanya anual també s’emmarca en el Projecte de la Joguina Educativa de Creu Roja Joventut, que promou durant tot l’any el valor pedagògic del joc arreu del territori. Per això, a l’hora de recollir joguines, CRJ marca els criteris següents: que siguin noves, no sexistes, no bèl·liques, sostenibles i que fomentin el joc cooperatiu i col·lectiu. 
 
La infància, al centre de l’acció humanitària
Juntament amb la campanya de joguines, la Creu Roja a Catalunya està desenvolupant actualment diversos projectes per a la infància en situació vulnerable. L’any passat, va distribuir ajudes directes a més de 106.000 nens i nenes i entre gener i novembre de 2014, ha atès 61.075 infants només en projectes d’alimentació infantil a través de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil.
 
Més informació de la campanya i els punts de recollida de joguines a:
 
El web de la campanya de joguines: www.lajoguinaeducativa.com.
Facebook: www.facebook.com/CreuRojaCatalunya www.facebook.com/crjoventut
Twitter: @CreuRojaCatalunya / @crjoventut / #campanyadejoguines
Espot: http://clients.es023.com/sharefile/96fb78088c46f0faf18d2a4ac73a2294
Falca ràdio: http://lajoguinaeducativa.com/?page_id=34