Activat el Procicat a Terrassa amb risc molt alt per les fortes ventades

El telèfon d'emergències 112 ha rebut 74 trucades fins a les 9.30 hores, la meitat concentrades al Vallès Occidental (21)

per La Torre, 9 de desembre de 2014 a les 11:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Protecció Civil de l'Ajuntament de Terrassa ha comunicat que s'ha activat el Pla Alfa en nivell 1 a la nostra comarca, per fort vent i risc d'incendi. A Terrassa, Emergències ha activat el Procicat en risc molt alt. A hores d’ara s’han produït els primers incidents lleus relacionats amb el fort vent. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 74 trucades fins a les 9.30 hores, la meitat  concentrades al Vallès Occidental (21) i al Barcelonès (19). Principalment per objectes a la calçada urbana i interurbana i caiguda de branques.

Les últimes dades de la previsió meteorològica indiquen que l'episodi podria començar a remetre al terç sud a partir de primera hora de la tarda i concentrar-se a la meitat nord fins al vespre. A partir d'aquell moment el vent quedarà concentrar a cotes altes del Pirineu.


Com actuar en cas de fortes ventades

L'Ajuntament de Terrassa, davant la situació meteorològica d'alerta per vent i temporals de forta intensitat, recomana als ciutadans i ciutadanes que extremin les mesures de precaució i que surtin de casa o utilitzin el seu automòbil només si és imprescindible i sempre amb la màxima prudència.


Recomanem en especial:

-Si sou a casa
Tanqueu i assegureu portes, finestres, tendals i tots els elements que es puguin trobar a balcons, terrasses i zones exteriors dels edificis.
Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenendors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

-Si sou a l'exterior
Vigileu amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

-Si heu de conduir
Consulteu i seguiu les prediccions del temps i l'estat de les carreteres a través dels mitjans de comunicació o del Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteocat.com). El telèfon d'informació 012 us pot donar informació d'utilitat, així com el Servei Català del Trànsit, a través de www.gencat.cat/transit. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera
Si és imprescindible desplaçar-vos, extremeu les precaucions i la prudència. Cal alentir la marxa i subjectar el volant amb fermesa.
Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles
Us recomanem també assabentar-vos de l'estat de la xarxa de transport públic, que es pot veure afectada pel fort temporal
Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

-Si feu una activitat de lleure
Aneu amb compte en practicar esports a l'aire lliure
A la muntanya, extremeu les precaucions i no us apropeu ni passegeu pels penya-segats. Tingueu en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos com per exemple, pedres per un pendent pronunciat.

En cas d'emergència podeu trucar al 112

 

Participació