Dos premis per al curt egarenc sobre la desesperació d'estar a l'atur

La Torre
07 de desembre del 2014
Actualitzat el 14 de desembre a les 19:52h

Imatge del rodatge del curt Nada S.A


Albert Pintó (professor de l'ESCAC) i Cayetano Casas són els autors de "Nada S.A". Els egarencs que van rodar aquest curt en quatre dies rodant en escenaris de Terrassa i Barcelona, van comptar com a protagonista amb Emilio Gavira (actor nominat al Goya pel seu paper a 'Blancanieves'), Jaume Garcia Arija (vist a La Riera), Carlos Lasarte (fetitche de Jaume Balagueró) i Silvia Borobia. 

La intenció dels autors era portar el projecte a diversos festivales nacionales i internacionales i estrenar-lo a la nostra ciutat. Doncs, bé, aquests objectius s'han complert. Aquesta mateixa setmana, el curt Nada S.A es va estrenar al Cinema Catalunya en el marc d'una nit de cinema egarenc. I recentment, no només van participar en un festival internacional sinó que fins i tot n'han marxat amb dos premis.

El jurat del Festival de Cine Internacional KO&DIGITAL ha decidit atorgar el segon premi en temàtica social al curtmetratge egarenc, per una  banda, i amb el premi al millor actor per Emilio Gavira, per l'altra.

Nada S.A és descrit com un film d'humor negre, surrealista i de crítica social en una història que pretén fer reflexionar sobre el temps que perdem en aquesta vida fent feines que no ens aporten res. El protagonista és el Carlos, un home que porta anys a l'atur i que està desesperat després de fracassar una vegada i una altra en totes les entrevistes de feina que ha tingut. Un dia, Carlos veu un anunci d'una empresa anomenada Nada S.A que busca un candidat que vulgui cobrar per no fer res. Carlos aconsegueix la feina, però aquell dia li canviarà la vida.