Els Bergants del Campus Terrassa van completar el 4 de 6 i el 3 de 6

Castells a Girona i Barcelona en el primer dijous universitari de desembre

Gerard Recasens
06 de desembre del 2014

Els Arreplegats de la Zona Universitària amb la seva torre de 7 amb folre d'ahir. Foto: Arreplegats de la Zona Universitària


El primer dijous casteller universitari va ser passat per aigua, però la pluja no va perjudicar les cites previstes. Les dues diades programades eren la dels Xoriguers de la Universitat de Girona i la Diada d'Hivern dels Engrescats de la Universitat Ramon Llull.

A Barcelona, els Arreplegats de la Zona Universitària van tornar a demostrar la velocitat de creuer que han mostrat des de l'inici de la temporada. Després d'obrir plaça amb un 9 de 6, a la segona ronda van descarregar la torre de 7 amb folre, que és la tercera que completen enguany. El tercer 3 de 7 del curs va tancar la seva actuació, just abans de coronar el pilar de 6 folrat. La colla local va descarregar el 3 de 6 amb l'agulla i el 4 de 6 amb l'agulla, mentre que el 2 de 6 va quedar en intent desmuntat i el pilar de 5 final, en intent. Els Bergants del Campus Terrassa van completar el 2 de 5, el 4 de 6 i el 3 de 6, a més de dos pilars de quatre per acabar. Els Llunàtics de la UPC van completar el 3 de 5 amb l'agulla net, el 3 d 6 i el 4 de 5 amb l'agulla net, a banda del pilar de 4 per tancar i, finalment, els Trempats de la UPF van descarregar el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla i van coronar el 4 de 6, després d'un intent desmuntat.

A Girona, els Xoriguers de la Universitat de Girona van fer una demostració d'ofici. Després d'obrir la diada amb el 4 de 7, els va quedar en intent la torre de 7 folrada, però van descarregar el 7 de 6, després d'un intent desmuntat. El pilar de 6 amb folre final va reblar l'actuació dels gironins. També van assolir un castell de 7 els Passerells del Tecnocampus: va ser a la segona ronda, descarregant el 4 de 7. Havien obert amb el 2 de 6 i van tancar la diada amb el 5 de 6 i dos pilars de 4. Els Ganàpies de la UAB van descarregar el 4 de 6 amb l'agulla, el 5 de 6 i el 7 de 6, a més del pilar de 5 final. Els Pataquers de la URV van completar el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l'agulla després d'un intent desmuntat. Pel mig, un 4 de 6 que va quedar en carregat i al final, dos pilars de 4 per tancar la diada. Els Marracos de la UdL van completar el 3 de 6, el 3 de 6 amb l'agulla, el 4 de 5 amb l'agulla net i el pilar de 4 aixecat per sota.