El PP acusa la Generalitat d'atemptar contra la premsa

Els populars porten a la junta de portaveus de Terrassa una proposta per reprovar l'actitud del Govern amb alguns mitjans de comunicació per la publicitat del 9-N

Nació Digital
05 de desembre del 2014
Actualitzat el 12 de desembre a les 21:01h
El Partit Popular de Terrassa ha presentat a la junta de portaveus una proposta de defensa de la llibertat d'expressió i de premsa. El PP considera injustificable el que considera pressions contra determinats mitjans de comunicació per negar-se a acceptar publicita del 9-N.

Arguments
Atès que alguns mitjans de comunicació lliurement van decidir no emetre publicitat en considerar que el 9-N no estava emparat legalment.

Atès que aquest procés alternatiu a la consulta també havia estat suspès pel Tribunal Constitucional de la mateixa manera que va paralitzar la convocatòria original del 9-N.

Atès que la inclusió dels anuncis o tascons sobre el 9-N mancava per tant de cobertura legal com a mínim, o podia incórrer en la il·legalitat, i no es tractava d'una campanya informativa d'interès públic sinó una campanya indubtablement política amb interessos partidistes.

Atès que el Govern de la Generalitat ha sol·licitat al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) que valori la incoació d'un expedient sancionador contra els mitjans de comunicació que es van negar a inserir publicitat institucional gratuïta d’interès públic sobre la consulta (simulacre de consulta) alternativa del 9-N.

Atès que la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa són una peça fonamental en les democràcies occidentals, conjuntament amb la separació de poders i el respecte a la llei.

És per tot això que la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa pren l’adopció dels següents:

Acords
rimer: Reprovar l’actuació del Govern de la Generalitat de Catalunya per atemptar contra la llibertat de premsa i llibertat d’expressió.

Segon: Fer palès que la llibertat de premsa i la llibertat d’expressió són una garantia de la nostra democràcia que no pot ser intervinguda ni coaccionada per cap Govern sigui estatal, autonòmic o local.

Tercer: Que aquests acords siguin traslladats al President de la Generalitat de Catalunya i als diferents grups parlamentaris del Parlament de Catalunya.