Xavi Hernández, padrí de «Penja't una medalla»

La primera acció programada de la campanya serà al Festival de la Infància

La Torre
07 de desembre del 2014
Actualitzat el 12 de desembre a les 7:54h
Acte de presentació de la campanya
Acte de presentació de la campanya | Foto: Foto:Òscar Giralt

Acte de presentació de la campanya Foto: Foto:Òscar Giralt / Diputació de Barcelona


El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, acompanyat del vicepresident primer, Ferran Civil, i el diputat d'Esports, Josep Salom, ha presentat, aquest matí, la nova campanya "Penja't una medalla" per fomentar la pràctica esportiva als municipis de la demarcació de Barcelona. Una campanya que té com a padrins reconeguts esportistes com el jugador del F.C. Barcelona, Xavi Hernández, els tennistes Jordi Arrese i Albert Costa, i el waterpolista Jordi Sans.

Per a Esteve, «amb aquesta campanya, vinculem el lideratge esportiu de Catalunya a un teixit associatiu que viu molt l'esport. L'objectiu és potenciar la pràctica esportiva entre la meitat de la població que no fa esport». A més, ha continuat el president de la Diputació, «volem engrescar a utilitzar els equipaments esportius municipals i convidar la gent a participar en les convocatòries esportives locals».

En aquest sentit, s'ha expressat el diputat d'Esports, Josep Salom, qui també ha assenyalat que «amb "Penja't una medalla" volem difondre els valors i beneficis de l'esports entre el 52% de població que no fa esport de forma habitual, els nens de 4 a 12 anys, la gent gran i els que ja fan esport».

Pla d'accions

La primera acció programada de la campanya serà al Festival de la Infància, que se celebrarà del 27 de desembre al 4 de gener a Barcelona. Amb l'objectiu d'incidir sobre el col·lectiu d'infants, la Diputació els oferirà circuits lúdics amb l'obsequi d'una medalla a cadascun dels nens que hi participi.

A més, s'organitzarà una sessió fotogràfica on els participants es podran fotografiar amb la seva medalla i s'animarà els pares per tal que pengin aquestes instantànies a les xarxes socials de la campanya. Tots els que hi participin entraran al sorteig d'uns polos signats pels protagonistes de la campanya.

És per aquest motiu que ‘Penja't una medalla!' busca difondre els valors i beneficis de l'esport entre els més petits perquè es converteixin en practicants habituals.

També està previst celebrar una jornada de portes obertes durant el mes de març amb la finalitat d'incentivar la pràctica esportiva a les instal·lacions municipals i una diada destinada a l'esport adaptat. A més, es vol potenciar el circuit de Challenge Mitges Maratons que actualment ja té el suport de la Diputació de Barcelona.

La campanya treballa per potenciar la participació dels esdeveniments esportius organitzats per les entitats o ajuntaments, vincular el concepte de l'esport amb l'impacte a la salut i la qualitat de vida, i donar suport a la pràctica esportiva entre la gent gran.

Cal recordar que la Diputació de Barcelona ajuda els municipis en la construcció d'instal·lacions esportives municipals, col·labora amb l'organització de diferents esdeveniments esportius i duu a terme una formació especialitzada als tècnics municipals que gestionen l'esport al municipi.