Pla de xoc contra les llistes d'espera a Terrassa

El Parlament aprova per unanimitat exigir que Mútua i Hospital de Terrassa redueixin els temps d'espera de totes les intervencions quirúrgiques garantides que sobrepassen els 8 mesos | La proposta presentada pel PSC també subratlla la necessitat de revisar les assignacions pressupostàries fetes el 2014 i 2015 als dos centres sociosanitaris

La Torre
04 de desembre del 2014
Actualitzat el 05 de desembre a les 16:39h
El Parlament ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució del PSC per tal que la Generalitat engegui un pla de xoc durant el primer semestre de 2015 per tal de reduir les llistes d’espera dels procediments garantits que sobrepassen els 8 mesos de temps d’espera a l’Hospital de Terrassa i a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

En els acords s'insta al Govern de la Generalitat a revisar els processos, i identificar, per a la seva implementació, les millores en l'eficiència de la gestió i les assignacions pressupostàries del CatSalut a l'Hospital de Terrassa i a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa per als exercicis 2014 i 2015.

Així mateix, s'ha aprovat instar a ambdós equipaments a reduir els temps d'espera de totes les intervencions quirúrgiques garantides d'aquestes centres que sobrepassen els sis mesos. En un altre dels punts d'acord, s'insta a elaborar un pla de xoc durant el primer semestre de 2015 per tal de reduir les llistes d'espera d'aquells procediments que sobrepassen els 8 mesos tant a Mútua com a l'Hospital.

Igualment, el Parlament ha volgut deixar per escrit la obligació que tenen ambdós equipaments sociosanitaris d'informar als pacients que es troben en llistes d'espera de procediments garantits que un cop passats els sis mesos poden acollir-se al dret d'operar-se en un altre centre sanitari.

En el darrer punt de l'acord aprovat, també es fa referència en concret a la Clínica del Dolor de l'Hospital de Terrassa, a la qual també se l'insta a reduir dràsticament la llista d'espera dels pacients els quals la primera visita té un caràcter preferent.