Tallers i premis especials per potenciar el reciclatge durant el Nadal

Els usuaris que portin en una sola vegada més de cinc tipus de residus tindran recompensa | Els informadors ambientals continuaran la seva tasca a diferents zones i barris de Terrassa

La Torre
04 de desembre del 2014
Actualitzat a les 10:05h
La campanya “Reciclar bé, té recompensa” arriba al mes de desembre amb l’accent posat en el reciclatge i la reutilització per a minimitzar els residus propis d’aquestes festes. Durant aquest mes i el vinent se succeiran les accions relacionades amb el Nadal. 

Entre altres activitats, s’han programat els tallers “Regala sostenibilitat”, en els quals els participants aprendran a fer objectes de regal amb materials reciclats. Els tallers tindran lloc els dies 9 i 11 de desembre, al Centre Cívic Montserrat Roig i al Casal Cívic de Ca N’Aurell, respectivament. Les inscripcions es poden fer per correu electrònic a cdea@terrassa.cat. 

També durant el desembre es durà a terme la campanya “Per un Nadal sostenible”, amb la qual l’Ajuntament de Terrassa difondrà tot un seguit de consells i recomanacions per a aquestes festes. A més, fins el 15 de desembre es poden presentar fotografies al concurs “I tu, com recicles a casa?”. 

D’altra banda, del 2 al 31 de gener les deixalleries premiaran els usuaris més recicladors. Durant les festes de Nadal i Reis, molts ciutadans i ciutadanes aprofiten per a canviar mobiliari, electrodomèstics, ordinador o altres béns domèstics, i es desfan dels antics. Sota el lema “Aportar a la deixalleria té recompensa”, aquests equipaments faran regals sorpresa als usuaris que portin en una sola vegada més de cinc tipus de residus. L’ús de les deixalleries i la deixalleria mòbil ja comporta bonificacions a la taxa de residus. 

Mentrestant, els informadors/es ambientals continuaran la seva tasca a diferents zones i barris de la ciutat, amb punts d’informació mòbils, i continuarà el procés participatiu per a la redacció del Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus de Terrassa 2015-2020, amb reunions i recull de propostes. En aquest context, es farà una enquesta bàsica per a saber l’opinió de la ciutadania a través del web municipal.

Èxit de les activitats de novembre

La campanya “Reciclar bé, té recompensa” va arrencar el passat octubre amb diferents accions de sensibilització i activitats obertes a la ciutadania, i finalitzarà el proper mes de febrer. La ciutadania està responent molt positivament a la campanya: les activitats del novembre (quatre tallers i dues visites al centre de tractament de residus i a les deixalleries municipals) van omplir totes les places disponibles, amb un total de més de 200 participants, als quals cal sumar els 200 de l’Ecofòrum 2014, celebrat els dies 6 i 7 de novembre i dedicat en aquesta ocasió al malbaratament alimentari i com evitar-lo. 

Per la seva banda, els informadors/es ambientals han visitat durant aquest mes de novembre uns 1.200 comerços i activitats, i han informat a 1.720 ciutadans i ciutadanes en diferents punts de la ciutat.