El Premi ACRA guardona amb un accèssit a Residencial Vallparadís

La Torre
04 de desembre del 2014
Representants de la residència recollint el premi
Representants de la residència recollint el premi | Foto: Mútua Terrassa

Representants de la residència recollint el premi Foto: Mútua Terrassa


La dotzena edició dels “Premis ACRA per a la millora del benestar i qualitat de vida de les persones” ha premiat al Residencial Vallparadís -gestionat per la Fundació l’Espluga de MútuaTerrassa- amb un accèssit en la categoria “Innovació en l’atenció a la dependència i promoció de l’autonomia personal”. El treball que ha rebut l’esmentat reconeixement porta per títol “Persones grans institucionalitzades i Noves Tecnologies (NT)”.

Es tracta d’un projecte que s’ha treballat conjuntament amb l’Hospital de Dia d’Adolescents de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa des de fa 2 anys i que va néixer amb la voluntat d’oferir noves possibilitats d’ocupació de temps a la gent gran. L’objectiu general del treball és millorar la qualitat d’atenció de les persones grans institucionalitzades mitjançant el projecte de Noves Tecnologies, en el marc del treball intergeneracional. En aquest sentit, la voluntat del treball és apropar les noves tecnologies a part dels residents del Residencial Vallparadís, partint del model amb el que treballa el centre, caracteritzat pel fet de centrar-se en la persona i respectar els interessos de cadascú. 

Pel que fa als objectius específics del projecte, es podrien sintetitzar de la següent manera: saber el grau de coneixement, actitud i interès de les persones majors de 70 anys residents en un centre geriàtric cap a les NT; oferir la possibilitat de conèixer i tenir accés a les NT; estimular els interessos individuals i l’autonomia de la decisió, fomentar l’actitud positiva cap a les NT, valorar el grau de satisfacció percebut per la gent gran i fomentar la interrelació entre grans i joves.

Susana Lamana, directora de Residencial Vallparadís i la resta d’autors del treball -Sergi Muñiz, educador social del centre, Lourdes Forn, psicòloga del mateix centre i Montse Rodó, educadora social de l’Hospital de Dia d’Adolescents de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa- van recollir el guardó de la mà de Josep Oliva, diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona.