Detinguts per desviar 6 milions de caixes d'estalvis

S'ha fet un registre a Terrassa per trobar documentació de vuit operacions de compra i venda de solars

La Torre
03 de desembre del 2014
Actualitzat el 10 de desembre a les 9:46h
La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres tres empresaris de l'empresa immobiliària Cipsa, ja desapareguda, en el marc d'una investigació pel desviament de gairebé sis milions d'euros procedents de cinc caixes d'estalvi, també desaparegudes, a través de factures falses, segons informa Terrassa Digital.

L'operació ha comportat tres registres a Terrassa, Esplugues i Sant Feliu de Codines a la recerca de documentació d'un cas pel qual ja hi ha 25 imputats per delictes d'estafa, apropiació indeguda, insolvència fraudulenta, falsificació de documents mercantils i dos delictes contra la Hisenda Pública.

El gruix de la investigació el componen vuit operacions de compra i venda de solars realitzades per Cipsa en diversos municipis de Catalunya entre els anys 2006 i 2007 després d'arribar a acords amb Caixa Terrassa, Caixa Manlleu, Caixa Laietana, Caixa d'Estalvis de Navarra i Caixa Espanya.

Les caixes finançaven les operacions de compra de solars a través de préstecs hipotecaris. CIPSA, suposadament, aprofitava per enviar a l'empresa mixta factures per treballs inexistents, a més de per a realitzar desgravacions de l'IVA irregulars.