Estrena a Terrassa de la pel·lícula «El pallasso i el Führer»

Nova sessió aquest dijous del cine-club dels Amics de les Arts

La Torre
03 de desembre del 2014
Actualitzat a les 9:42h
Aquest dijous, 4 de desembre, el Cine-Club d'Amics de les Arts projectarà la pel·lícula catalana "El pallasso i el Führer", d'Eduard Cortés (estrena a Terrassa), guanyadora d'un premi Gaudí el 2007. La sessió començarà a les deu de la nit i l'entrada és lliure i gratuïta.

"El pallasso i el Führer" (Catalunya, 2007) està protagonitzada per Ferran Rañé, Jordi Martínez, Manel Barceló i Pere Arquillué i és l'adaptació de l'obra teatral "Uuuuuh!" de Gerard Vázquez. Rañé i Martínez repeteixen a la pantalla els personatges que ja van interpretar al Teatre Nacional, els de Charlie Rivel i el seu amic anti-nazi.
 
La pel·lícula és de ficció però parteix d'una anècdota real: durant la guerra Charlie Rivel va intentar anul·lar els contractes que tenia signats per a actuar a l'Alemanya nazi i se'n va anar a Dinamarca, però Hitler el va obligar a tornar el 1944 per a complir-los. A "El pallasso i el Führer", Rivel (Ferran Rañé) s'enfronta a un agent de la Gestapo (Manel Barceló) per a intentar salvar un amic detingut (Jordi Martínez) mentres un altre home (Pere Arquillué) s'infiltra en la seva companyia per a preparar un atemptat contra Hitler. 

La família de Charlie Rivel va alabar la interpretació de Rañé i la seva filla li va regalar un nas de patata com el que duia el seu pare. A la pel·lícula també destaca el monòleg anti-nazi de Jordi Martínez, basat en acudits reals que circulaven a Alemanya. 

La pel·lícula es projectarà en versió original en català.