Alumnes del Cavall Bernat utilitzaran un software de gestió d'ICG

Se signa un conveni per tal de promoure la formació professional inicial en el sector de l’hoteleria i el turisme

La Torre
29 de novembre del 2014
Actualitzat a les 8:29h
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el president del grup empresarial ICG, Andreu Pi, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració per tal de promoure la formació professional inicial en el sector de l’hoteleria i el turisme. Amb l’acord s’impulsarà l’FP inicial en els diferents cicles d’aquesta família professional: gestió d'allotjaments turístics, direcció en serveis de restauració i  direcció de cuina. El conveni també permetrà que un total de 4.000 alumnes d’11 escoles d’hoteleria i turisme d’arreu de Catalunya utilitzin el software de gestió d’establiments d’hostaleria i restauració de l’empresa.  

La consellera Rigau ha destacat que “amb aquest acord estem propiciant el futur d’alguns joves i això té un valor molt alt”. Ha afegit que “l’FP ha d’ajudar a perfilar l’economia per generar riquesa i lluitar contra l’atur”. La titular d’Ensenyament també ha destacat l’esperit emprenedor de l’empresa ICG, que “volem que cali entre els nostres joves” i ha explicat que des del Govern “hem obert el concepte d’emprenedoria, d’acord amb el discurs del president Mas, formació i feina”.
 
L’objectiu d’aquest conveni és formar professionals en el camp de l’hoteleria i turisme, i també millorar la qualificació professional del sector. També és objecte de l’acord traslladar als alumnes els coneixements i la tecnologia, a través de la utilització del software de gestió d’establiments d’hostaleria i restauració que utilitza el grup. ICG cedirà tecnologia per valor d’un milió d’euros a un total de 11 escoles d’hoteleria i turisme d’arreu de Catalunya.
 
Ensenyament i ICG col·laboraran en l’elaboració i actualització dels currículums dels cicles formatius. A més, el Grup ICG cedeix l'ús de les seves llicències de software a cada un dels alumnes que estudien els cicles de la família d'Hoteleria i Turisme. També inclou la implantació i posada en marxa de les solucions tecnològiques a totes les aules del centres, i la instal·lació a totes les dependències per fer pràctiques, com les cuines i restaurants pedagògics.
 
L’acord estipula que els alumnes i el professorat pugui realitzar visites tècniques a les seves instal·lacions i utilitzar en les sessions formatives els espais, la maquinària i els equipaments específics. El grup també reservarà places gratuïtes als seus plans de formació continuada pel professorat dels centres implicats. D’altra banda, el Departament d'Ensenyament preveurà mecanismes de reconeixement a ICG per la seva gestió i el treball realitzat en el desenvolupament del conveni.
 
Els centres inclosos en el conveni entre Ensenyament i el grup ICG són:
 
-       Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida
-       Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona
-       Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona
-       Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils
-       Institut Joaquim Bau i Escola d’Hostaleria de les Terres de l’Ebre a Tortosa
-       Institut Baix Empordà de Palafrugell
-       Institut Mediterrània de Castelldefels
-       Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges
-       Escola Joviat de Manresa
-       Institut Cavall Bernat de Terrassa
-       Escòla d'Hostalaria de Les-Val d'Aran
 
 
El grup ICG desenvolupa solucions globals de nivell tecnològic per a sectors, entre d’altres, com l’hostaleria i la venta al detall. La seva activitat se centra en aplicacions de software per a la gestió empresarial i distribueix els seus productes en més de 60 països arreu del món.