Terrassa rep el Nadal amb els llums i el pessebre

Aquest dissabte serà el punt d'inici d'una campanya nadalenca que pretén omplir de vida tots els barris de la ciutat | Les associacions de comerciants es bolquen per organitzar activitats lúdiques i atractives per tal d'incentivar les compres i repartir alegria

Lluïsa Tarrida
28 de novembre del 2014
Actualitzat el 01 de desembre a les 10:57h
Representants de les entitats que organitzen per aquest Nadal activitats a Terrassa
Representants de les entitats que organitzen per aquest Nadal activitats a Terrassa | Foto: Lluïsa Tarrida

Representants de les entitats que organitzen per aquest Nadal activitats a Terrassa Foto: Lluïsa Tarrida


Aquest dissabte, dia 29 de desembre, Terrassa iniciarà la campanya de Nadal. I ho farà amb la tradicional encesa de llums i la inauguració del pessebre, a càrrec un any més de l'Agrupació de Pessebristes de Terrassa.

Els Llums de Nadal, un total de 418 elements lúmics que s'il·luminaran per primer cop demà a les 17.25 hores, s'han instal·lat en 266 punts repartits pels carrers de la ciutat, amb un pressupost de gairebé 60 mil euros. Just després de l'encesa, hi haurà una cantada conjunta a càrrec de cantaires de diferents corals terrassenques i una cercavila nadalenca amb grallers i tabalers. 

Aquest serà el tret oficial de sortida però el mateix dia ja començaran d'altres activitats, algunes d'elles molt esperades. "La campanya de Nadal és un exemple del treball en xarxa, que implica entitats veïnals, culturals i de comerciants per tal de fer arribar el Nadal a totes les famílies de Terrassa, sobretot aquelles que ho estan passant més malament, i ho farem no només amb activitats lúdiques sinó també solidàries, amb la recollida d'aliments i joguines", ha explicat l'alcalde Jordi Ballart en l'acte de presentació que ha tingut lloc aquest divendres a la plaça Salvador Espriu.

Justament, la plaça Salvador Espriu ha l'escollida perquè enguany sigui el punt de sortida del Trenet. Malgrat aquest canvi d'ubicació, forçat en part pels problemes de mobilitat que suposava estar al Raval de Montserrat, es mantenen els itineraris i petits i grans podran pujar-hi a fer la volta pels carrers cèntrics de Terrassa fins al 21 de desembre. I a partir de diumenge, la catedral del Sant Esperit acollirà la mostra de pessebres, aquest cop amb quinze diorames tancats, un d'obert i una mostra de diferents pessebres realitzats en els cursets infantils. L'exposició, que s'inaugurarà a les onze del matí, es podrà veure fins l'11 de gener.

Saló Juguem i Fira d'Hivern

I aquest dissabte, obrirà les portes el saló Juguem +. Ho farà fins al 4 de gener de quatre de la tarda a nou del vespre al recinte Firal i comptarà amb jocs i activitats adreçats a nens de totes les edats. A més, hi haurà un espai dedicat cada dia a una entitat cultural o esportiva diferents, per donar-la a conèixer, així com un estand pels cossos de policia i bombers. I aquest any, com a novetat, els tallers, jocs i activitats del saló també es traslladaran als carrers de Ca n'Anglada i a l'eix comercial Sant Pere Nord.
 

Els guanyadors del sorteig amb l'alcalde i el president de l'Associació d'Artesans Foto: Lluïsa Tarrida

Qui també repetirà experiència serà l'Associació d'Artesans de Terrassa que ompliran de parades vingudes d'arreu de Catalunya la rambla d'Ègara i la plaça del Progrés. A més, prepararan actuacions itinerants, tallers de llufes, la tradicional xocolatada per berenar i un sorteig entre els compradors. Precisament, aprofitant la presentació oficial dels actes de Nadal, l'entitat ha lliurat als guanyadors de l'any passat, Ramon Bastidas i Ester Mínguez, el seu regal: un viatge per a dues persones a Port Aventura. Enguany, el premi serà una bicicleta.

El Nadal, també als barris

Cada eix comercial de la ciutat ha preparat al llarg d'aquest mes de desembre múltiples activitats per tal de dinamitzar l'activitat econòmica de Terrassa. Terrassa Centre continua apostant per la seva campanya estrella, amb no només el trenet sinó també amb cantades, espectacles i tallers repartits per tots els carrers cèntrics. A més, ha endegat un sorteig per als petits que consistirà en descobrir els caganers amagats als aparadors de les botigues.

Des de l'Eix Sant Pere aquest Nadal serà especial. Després de deu anys, renuncien al carrilet però ho fan per poder potenciar i donar més servei als seus clients. Així hi haurà més activitats i tallers infantils, regals i passejades. També serà un Nadal diferent per l'Associació Amics del Vapor Gran que volen donar a conèixer una zona que consideren que ha passat massa desapercebuda, per això muntaran fins a tres escenaris que s'ompliran de música i pallassos però també hi haurà tres fires ubicades a espais diferents d'artesania, de productes de proximitat i ecològics i d'intercanvi. A més, d'una ruta de tapes i del pessebre vivent.

Des de Terrassa Nord s'obrirà una pista de patinatge a la plaça 1 de maig, hi haurà cantades i espectacles sense oblidar el tradicional Pare Noel que es passejarà pel barri ni del Patge Xiu-Xiu. Els comerciants també organitzaran sorteig de paneres i una cavalcada pels Reis. Finalment, des de l'Associació de Comerciants de Ca n'Anglada han preparat diverses activitats infantils, el Pare Noel també es deixarà caure pels carrers del barri per recollir les cartes dels infants, s'instal·laran bústies als comerços perquè els nens puguin enviar les seves peticions als Reis, i es muntaran espectacles al centre cívic i a la parròquia dirigits a un públic familiar. També es farà un sorteig en metàl·lic per un comprador afortunat.