La gestió de l'aigua a Terrassa, en una jornada internacional d'ICV

Eva Herrero, regidora de medi ambient a l’Ajuntament de Terrassa, explicarà les possibles perspectives de futur davant la finalització de la concessió del servei a Mina d’Aigües

La Torre
28 de novembre del 2014
Actualitzat el 30 de novembre a les 8:44h
L’experiència municipal a l’Ajuntament de Terrassa quant a la gestió de l’aigua serà compartida dins la jornada “Per la gestió pública de l’aigua”, organitzada per la Fundació Nous Horitzons i la Green European Foundation. La jornada comptarà amb la participació d'Eva Herrero, regidora de medi ambient a l’Ajuntament de Terrassa, que explicarà el cas terrassenc, i les possibles perspectives de futur davant la finalització de la concessió del servei d’aigua a la ciutat a l’empresa Mina d’Aigües de Terrassa.
 
La jornada tindrà lloc aquest dissabte 29 de novembre al Centre Cívic Convent de Sant Agustí (Carrer Comerç, 36, de Barcelona) i té com a objectiu debatre els diferents models de gestió d’aquest recurs als nostres pobles i ciutats, i compartir les experiències municipals en matèria de gestió i remunicipalització de l’aigua. La jornada comptarà amb dues taules de debat: la primera d’aquestes sobre la necessitat d’una gestió ambiental, social i més democràtica de l’aigua, i la segona d’aquestes tractarà sobre les implicacions i les perspectives dels processos de remunicipalització.
 
La trobada comptarà amb experiències diverses i opinions de representants de plataformes ciutadanes com Aigua és vida o la Taula de l’aigua de Berlín; representants sindicals com el de la Federació Sindical Europea de Serveis Públics; així com de representants polítics com el cas de Thessaloniki, el Prat del Llobregat,  Medina Sidonia, o el mateix de la ciutat de Terrassa.
 
Des d’ICV de Terrassa criden a la participació de tota la ciutadania interessada en aquest tema, i especialment volen instar als egarencs a interessar-se i participar en un debat que haurà de vehicular-se a la nostra ciutat en breu.