Cau una organització criminal ubicada a Terrassa que traficava amb haixix

L’operació policial s’ha saldat amb cinc detinguts i quatre persones més imputades | Els Mossos han intervingut 252 quilograms d’haixix, bàscules de precisió i nombrosa documentació

La Torre
27 de novembre del 2014
Actualitzat a la 13:21h
El haixix comissat pels Mossos
El haixix comissat pels Mossos | Mossos d'Esquadra
 
Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, concretament de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Central i de la Unitat Central d’Estupefaents i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vic van detenir el passat 31 d’octubre tres persones, dos homes de nacionalitat espanyola, de 52 i 56 anys i un altre home de 35 anys, nacionalitat marroquina, tots ells veïns de Terrassa, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i organització criminal. Els policies també han imputat tres homes més i no es descarta que hi pugui haver més detencions.
 
La investigació es va iniciar després que els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vic tinguessin accés a la informació d’un transport de droga que s’havia de fer per l’autovia C-17 el passat mes de juliol. Per això, es va muntar un dispositiu, juntament amb efectius de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Central, amb la finalitat d’interceptar aquest transport a l’alçada de la localitat de Malla (Osona). En aquesta ocasió la droga la traslladaven  amb un vehicle precedit per un altre que feia les funcions d’avançada. Quan el vehicle sospitós va arribar a la zona acotada per l’operatiu policial, els agents van intervenir per interceptar-lo. La resposta del vehicle d’avançada, en veure’s bloquejat pels vehicles policials, va ser la d’intentar escapolir-se de la zona del dispositiu i, fins i tot, va arribar a col·lidir amb els cotxes policials, encara que no van aconseguir el seu propòsit.
 
Els mossos van detenir dos dels tres dels ocupants dels turismes, essent l’escapolit posteriorment identificat, i van intervenir 67 quilograms d’una substància estupefaent que les anàlisis posteriors van determinar que corresponien a haixix. El Jutjat d’Instrucció número 2 de Vic es va fer càrrec de la causa i va decretar l’ingrés a presó d’un dels dos detinguts.
 
A partir d’aquesta intervenció i tenint en compte que els investigadors van tenir constància que es tractava d’un grup més gran que traficava amb haixix a la comarca d’Osona, es va fer càrrec de la investigació la Unitat Central d’Estupefaents. Les indagacions policials van situar el focus sobre tres persones que van poder ser identificades: es tractava de tres homes amb diferent parentesc entre sí, tots de nacionalitat marroquina i que tenien un rol principal dins l’organització. En aquesta fase de la investigació els policies van constatar que tots tres estaven fugits al Marroc.
 
A principis del mes d’octubre els investigadors del cas van saber que un dels investigats havia retornat a Catalunya i que s’allotjava en un pis llogat a la localitat de Terrassa. En aquest moment els esbrinaments van situar l’acció policial sobre l’activitat que feia i així es va poder corroborar que aquest home es reunia periòdicament amb un altre home que regentava un negoci a Terrassa. A aquesta persona la intel·ligència policial ja el relacionava amb el comís fet al mes de juliol i amb la resta de persones investigades.
 
Els agents van estrènyer el cercle sobre aquest home i van determinar que participava directament en els transports d’haixix que gestionava un dels investigats, a més de corroborar que es va desplaçar al sud de la península ibèrica i a Madrid per proveir-se d’una quantitat d’haixix, en aquells moments indeterminada, que va emmagatzemar en un pàrquing de Terrassa per preparar-la per a la seva distribució.
 
És en aquest moment que els agents van intervenir la substància emmagatzemada ja que la informació de la que disposaven  revelava que estaven buscant compradors per col·locar la mercaderia i calia intervenir abans que la droga i els seus efectes desapareguessin.
 
A finals del mes d’octubre es van fer tres entrades i perquisicions a la localitat de Terrassa i es van detenir a tres persones. En una de les entrades es van localitzar 185 quilograms d’haixix, que és la quantitat que havien portat i que esperaven introduir al mercat negre, a més d’una pistola simulada i una carabina. A les altres dues entrades es van intervenir diversa documentació, bàscules de precisió, dispositius electrònics, un comptador de bitllets, diversos telèfons mòbils i diners en metàl·lic
 
Dos dels tres detinguts van ingressar a presó i es considera que l’organització ha quedat desactivada, en espera de seguir amb les indagacions per localitzar i detenir els restants membres identificats pels que s’ha sol·licitat l’emissió de quatre ordres internacionals de detenció.