Campanya de Recollida d'Aliments a l'Institut de Matadepera

L’Escola Ginesta per altra banda, també està recollint productes

La Torre
27 de novembre del 2014
Actualitzat a les 7:41h
Un any més, l’Institut de Matadepera participa en la Campanya de Recollida d’Aliments que organitza la Fundació del Banc dels Aliments. Així, des del passat 17 de novembre i fins aquest divendres 28, cada nivell de l’institut s’ha encarregat de portar una sèrie d’aliments que s’afegiran al Gran Recapte d’Aliments que tindrà lloc els dies 28 i 29 de novembre.

I com ja va passar l’any passat, un grup d'alumnes i professors pertanyents al grup solidari Shout it! de l'institut, aniran a fer de voluntaris el divendres 28 a la tarda i el dissabte 29 al Supermercat Mercadona (carrer dels Voluntaris, 70, de Terrassa), per ajudar en allò que faci falta en el Gran Recapte.

L’Escola Ginesta per altra banda, també està recollint productes que poden arribar fins al proper 21 de desembre. El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària.

La campanya es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra.

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya vol també donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. La iniciativa és una acció ideada pels Banc dels Aliments de diferents països d’Europa com França, Itàlia i Portugal. Es va organitzar al nostre país per primera vegada l’any 2009.

El projecte vol també donar a conèixer la situació que travessa la població en una situació més precària, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. Es calcula que, actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa i precarietat alimentària a Catalunya. L’any passat es van recollir més de 3 milions de quilos d’aliments bàsics.