Lamp de Terrassa il·lumina espais emblemàtics de Vietnam i Qatar

L’empresa catalana de disseny i fabricació de lluminàries tècniques i arquitecturals acaba de finalitzar les obres del nou parlament de Hanoi i del centre d’oficines a Doha

La Torre
25 de novembre del 2014
Actualitzat a la 13:25h
Fa poques setmanes va inaugurar-se la nova Assemblea Nacional del Vietnam a Hanoi. Lamp, a través de l’oficina comercial de Bangkok (Tailàndia), ha estat l’encarregada de coordinar amb l’equip d’arquitectes la il·luminació del nou parlament.

Les lluminàries de Lamp, fabricades a la planta industrial de Terrassa, han il·luminat tres quilòmetres de passadissos i zones comunes de l’interior de l’edifici, amb més de 2.000 sistemes d’il·luminació de tecnologia LED.

Aquesta és la segona obra d’envergadura que l’empresa realitza al Vietnam. Anteriorment, havia dissenyat la il·luminació d’un centre comercial a la mateixa ciutat de Hanoi. Lamp va obrir oficina comercial al Sud est asiàtic fa cinc anys amb l’objectiu de treballar des de la proximitat.

Precisament, enguany, amb la inauguració d’una seu a Kuala Lumpur (Malàisia), la companyia reforça l’estratègia comercial de treballar des de la presència directe als països del sud-est asiàtic. La planta de fabricació de Lamp a Terrassa ocupa un espai de 15.000m2. Hi treballen 195 persones, però 80 operen a l’estranger.

A la seu central és on hi ha també les oficines d’exportació, el departament comercial i de màrqueting i l’àrea d’innovació i recerca, que permet desenvolupar un producte específic per a cada client, fet a mida de les necessitats dels estudis d’arquitectura que prescriuen la majoria dels productes de la marca: prop de 2.500 referències.

El World Trade Center a Doha també duu el segell de Lamp
En el districte financer de Doha, capital de l’emirat de Qatar, Lamp ha realitzat la il·luminació general de les oficines de l’edifici World Trade Center, que ocuparà la companyia Qatar Petroleum.

La instal·lació s’ha resolt amb lluminàries LED per prioritzar l’eficiència energètica la reducció del cost i el consum de l’electricitat. En total, són 10.000 lluminàries destinades a oficines i altres productes, en menor quantitat, destinades a la il·luminació general.

Filials arreu del món
amp, fundada l’any 1972, té una política comercial fonamentada en la resolució de les necessitats lumíniques de cada client i la proximitat. Per això, té filials a França, Xina, per cobrir el mercat europeu i asiàtic, i a Mèxic, Xile i Colòmbia on, a banda de filials comercials, hi ha 24 de novembre 2014 també plantes de producció. Té oficines comercials a Londres, Vilnius, Dubai, Bangkok, Pequín i Kuala Lumpur.

Lamp presenta un ordre d’exportació del 73% i l’objectiu és tancar aquest any assolint el 80%. La crisi econòmica dels últims anys, ha revertit aquest ordre que l’any 2008 es situava en el 25% i ha consolidat la política d’internacionalització de l’empresa. Una crisi de mercat que s’ha sobreposat al canvi de paradigma del sector de la il·luminació amb la irrupció de la tecnologia electrònica de tipus LED.

L’any passat, Lamp va facturar 27 milions d’euros, una xifra de facturació que manté des de l’any 2011.

Una empresa referent del sector
L’any que ve, Lamp organitzarà els VI Premis Lamp Ligting, un certamen de caràcter internacional de reconegut prestigi entre el sector que té per objectiu premiar les millors intervencions lumíniques. Un jurat internacional format per arquitectes i dissenyadors d’il·luminació atorguen les distincions. En la darrera edició (2013), s’hi van presentar 608 projectes procedents de 52 països. Així mateix, Lamp ha estat patrocinadora del pavelló català d’arquitectura a la 14a Biennal de Venècia amb el projecte “Arquitectures Empeltades/Grafting Architecture” que organitza l’Institut Ramon Llull, per segona vegada, consolidant el patrocini que va endegar l’any 2012.