Matadepera s'afegeix al Dia contra la violència de gènere

Les germanes Mirabal van ser activistes assassinades l’any 1960 per la policia del dictador dominicà Trujillo

La Torre
24 de novembre del 2014
Actualitzat a les 8:09h
Matadepera s’afegeix al Dia contra la violència de gènere Matadepera commemora un any més el Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, que tindrà lloc aquest 25 de novembre, una data escollida per no oblidar la mort de les germanes Mirabal, tres activistes assassinades l’any 1960 per la policia secreta del dictador dominicà Trujillo. Al poble s’hi organitzen diverses activitats.

Matadepera Ràdio (107.1 FM) emetrà el manifest institucional de la jornada, i a l’Ajuntament i als equipaments municipals s’encendran espelmes en record de les víctimes.

A 2/4 d’11 del mati i a l’Hotel hi haurà un taller sobre relacions abusives titulat “Última connexió a les 13:15 #stopcontrol”. I a les 4 de la tarda, el CAP Matadepera també acollirà el taller de grup de gestió d’emocions “No em facis mal! Gestió de la ràbia i la por”. Els actes, però, no només tindran lloc el 25-N.

DAMA també es sumarà a la commemoració amb la seva xerrada mensual, que tindrà lloc el dia 27 (a les 8 del vespre al Casal de Cultura) amb la visita d’efectius dels Mossos d’Esquadra per parlar sobre la violència de gènere. El darrer acte tindrà lloc el dia 28, a les 4 de la tarda a L’Hotel, amb un taller participatiu sobre mites i estereotips de cançons. Cal recordar que al municipi existeix el SIAD, el Servei Integral d’Atenció a les Dones de la Regidoria de Benestar Social (93 730 17 71), i també el telèfon gratuït d’atenció a la dona: 900 900 120.