ICV exigeix l'informe amb les actuacions del gerent del Consorci de Residus

Els ecosocialistes reclamen a la nova executiva que els faciliti el document on es detallen les actuacions del responsable de l'institució entre els anys 2011-12

La Torre
21 de novembre del 2014
Actualitzat a les 8:10h
El dia 2 de juliol es va convocar reunió de la Comissió Executiva del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental (CGRVO) on es va explicar que s’estava investigant al gerent del CGRVO per un presumpte ús irregular d’una targeta de crèdit del consorci, informació que havia estat publicada dies enrere en mitjans comarcals.

A la mateixa reunió, segons manifesta ICV-EUiA, es va lliurar còpia de la documentació lliurada als mossos, es va informar que la tarjeta ja no es feia servir i es va acordar elaborar dos informes: un sobre el funcionament, control i justificació de les despeses efectuades pel Gerent a càrrec de la targeta i, un altre, sobre la proporcionalitat i adequació de les despeses amb les funcions professionals del Gerent entre els anys 2011 i 2012, objecte de la investigació judicial.

Des d'ICV-EUiA "pensàvem i continuem pensant que és important i urgent disposar d'aquest segon informe per clarificar la situació i prendre les mesures oportunes". No obstant, afirmen que al mes d'octubre aquest informe "ni tan sols s'havia encarregat pel President", per això es va demanar reunió per exigir explicacions de perquè encara no es disposava de l’informe.

Fruit d’aquesta reunió el President va convocar una nova Executiva, on el Gerent va anunciar la seva dimissió i es va tornar a reclamar aquest segon informe, que ICV-EUiA va exigir que es lliurés en el termini d’un mes, ja que, al seu parer, la dimissió del Gerent "no pot impedir que es treballi per aclarir els fets".

ICV-EUiA continuarà participant de l’Executiva del CGRVO - els membres de la qual no perceben cap retribució ni dieta- "per responsabilitat i perquè creiem que és la manera de garantir que s'arribi a clarificar la presumpta actuació irregular, com a mínim fins tenir el segon informe per poder tenir tota la informació".

Un cop analitzada la informació i accions que s'han dut a terme, ICV-EUiA decidirà quin és el següent pas a seguir, i no descarta la possibilitat de deixar de formar part del govern del Consell Comarcal. Així mateix, ICV-EUiA troba "inacceptable" que el conseller Paco Bustos continuï com a conseller (i amb responsabilitats) després d’haver estat encausat pel cas Mercuri. Així li van fer arribar a la Presidenta del Consell Comarcal, membre del grup socialista, instant-la a què donés resposta al requeriment d’ICV-EUiA. En cas de no rebre resposta o rebre resposta negativa, afirmen, "serà un motiu de pes perquè el grup comarcal d’ICV-EUiA abandoni el govern del Consell Comarcal".