Blanca de Centelles convida a jugar en un trivial medieval

El joc, obert fins al 30 de novembre i sota la guia d'una de les dones més poderoses de la història de la nostra ciutat, consisteix en respondre adequadament una sèrie de preguntes sobre l'Edat Mitjana

per La Torre, 21 de novembre de 2014 a les 07:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dins del pimer Cicle de Cultura Medieval de Terrassa, la BCT Xarxa organitza aquests dies un joc de preguntes i respostes, a mode de Trivial, en el qual els participants poden demostrar els seus coneixements sobre la història medieval i optar a diferents premis. Es tracta d’un joc virtual, obert a la participació de tothom des del passat dia 10 i fins al proper dia 30, accessible des del blog de la BCT Xarxa. Els requisits per a participar-hi són ser major d’edat i registrar-se prèviament facilitant dades de contacte. 

El joc consisteix en respondre adequadament una sèrie de preguntes sobre història medieval. A través d’uns dibuixos de la ilustradora terrassenca Anna Clariana, el personatge principal del joc, Blanca de Centelles, va fent preguntes als jugadors. Cada pregunta té tres possibles respostes, de les quals el jugador n’haurà d’escollir una. S’hauran de respondre 20 preguntes escollides aleatòriament pel programa en un termini màxim de 10 minuts i sense deixar cap pregunta en blanc. Guanyarà el jugador que hagi resolt correctament més preguntes, i en el menor temps possible. 


Els tres millors jugadors rebran els seguents premis: 

- Primer premi: un IPad air gentilesa dels Amics d'Els Clàssics i l'Editorial Barcino. 

- Segon premi: dues entrades per a una visita guiada a la Seu d’Ègara 
- Tercer premi: dues entrades per al concert de la Coral Cantiga, amb direcció de Josep Prats, i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que interpretaran “El Messies”, de G. F. Haendel, a l’Auditori Municipal de Terrassa. 

L’equip creador del joc, format per personal de les biblioteques, ha escollit el personatge de Blanca de Centelles per la seva rellevància en la història medieval de Terrassa: va ser senyora del castell de Vallparadís i del castell palau de Terrassa entre els segles XIII i XIV, esdevenint una de les dones més poderoses de tota la història de la ciutat.

Amb aquest joc, l’Ajuntament de Terrassa vol difondre el patrimoni de la ciutat més enllà dels seus límits geogràfics, promocionar la col·lecció documental de les biblioteques, atraure persones que en general no s’acosten a aquests equipaments i difondre la història medieval de Terrassa.

 

Participació