El Parc de Sant Jordi de Terrassa guanya 1.500 arbustos

S’han de plantar més de 1.440 exemplars de fins a 16 espècies ornamentals diferents

La Torre
22 de novembre del 2014
Actualitzat el 29 de novembre a les 8:15h
Les tasques hauran finalitzat abans que acabi l'any
Les tasques hauran finalitzat abans que acabi l'any | Foto: A.T.

Es plantaran a cada parterre nous exemplars de l'espècie existent Foto: A.T.


L’Ajuntament de Terrassa ha començat a dur a terme aquesta setmana treballs de jardineria al Parc de Sant Jordi, dins del programa “Terrassa Barris en Marxa”. L’actuació consisteix a replantar les zones de parterres, omplint els espais buits existents, a més de la col·locació de cartells informatius. 

En total s’han de plantar més de 1.440 exemplars de fins a 16 espècies arbustives ornamentals diferents en tot el perímetre del parc. Aproximadament la meitat dels arbustos que es plantaran seran de l’espècie Liriope Muscari, una planta herbàcia d’origen japonés que floreix a l’estiu i a la tardor, i que pot tenir la fulla verda o de colors variats. També es plantaran rosers i sàlvia rosa, entre altres. En la majoria de casos, es plantaran a cada parterre nous exemplars de l’espècie existent, tot i que en alguns llocs s’incorporaran espècies diferents. 

A més de la plantació d’arbustos, l’actuació inclourà la col·locació d’un rètols en cadascun dels cinc accessos al parc: places d’Adelina Gregoriano, Doctor Zamenhof, Sant Oleguer i Josep Freixa i Argemí, i carrer de Pi i Margall. Aquests rètols informaran a la ciutadania de les normes d’ús a seguir en aquest espai verd públic. 

Les tasques s’han adjudicat a l’empresa Natural i Art Jardiners SL, per un import de 9.591,73 € i es preveu que hagin finalitzat abans no acabi l’any. 
 

Operaris arreglant el Parc de Sant Jordi Foto: A.T.


Drenatge de la zona de rocalla 

A principis de desembre començarà al parc de Sant Jordi una altra actuació de millora, també dins del programa “Terrassa Barris en Marxa”. Es tracta d’una intervenció de millora del drenatge de les aigües de pluja i de reforç i estabilització de la zona de rocalla que hi ha al sector oest del parc. En aquesta zona, la circulació d’aigües pluvials provoca sovint la creació de reguerons en el sauló i la formació de bassals que debiliten l’estructura de rocalla pel desplaçament de terres. 

El projecte contempla la col·locació de reixes interceptores i embornals a diferents punts claus del parc, que permetran reconduir les aigües de pluja i minimitzar l’escolament del sauló. En el punt en què es concentren les rases drenants, que es troba a la zona del carrer de Josep Trueta, es crearà un pou amb rocalla que reconduirà l’aigua de pluja cap al subsòl, abocant-la a la xarxa de clavegueram. El pou es recobrirà amb fusta per convertir-lo en un banc. També es crearà un segon punt per a reconduir i abocar les aigües pluvials al clavegueram, ubicat a prop de la plaça de Josep Freixa i Argemí. 

A la zona de jocs que hi ha a tocar de la plaça de Sant Oleguer, es canviarà el sauló de la zona del joc de l’aranya per sorra de Santa Coloma, un tipus de sorra que absorbeix millor els impactes i que s’acostuma a utilitzar en sorrals infantils, i es retirarà el perímetre de rocalla, que es substituirà per un talús de pendents suaus. També es retiraran els dos xiprers més propers a l’accés al parc pel carrer de Josep Trueta. 

Aquesta actuació s’ha adjudicat a l’empresa Structures Detailing SL per un import de 66.755,05€ i està previst que tinguin una durada de 2 mesos.