El Vapor acollirà tallers formatius musicals i concerts en directe

La jornada tindrà lloc aquest divendres i està organitzada pels impulsors del concurs de bandes emergents TAM!

La Torre
20 de novembre del 2014
Els organitzadors del concurs han preparat pel proper divendres 21 de novembre 3 espais d’intercanvi amb experts que explicaran els seus coneixements: de les coses que passen als directes fins a com facturar un concert o com projectar la imatge d’un grup. La jornada culminarà amb la presentació dels nous video-clips i un concert dels guanyadors de la 1a. edició del TAM!, els K-Soviet i La Hawha Band.
 
El proper divendres 21 de novembre a partir de les 8 del vespre músics i públic amant de la música caldrà que facin parada a El Vapor, l’espai de Creació Musical (C/ Mare de Déu dels Àngels, 76) que gestiona la Casa de la Música de Terrassa, un dels organitzadors del concurs Tam, juntament amb Indirecte-Bucs Baumann i el Servei de Joventut i Lleure de l’Ajuntament de Terrassa.

La jornada arrencarà amb unes càpsules formatives i participatives que funcionaran simultàniament. Seran espais de reflexió on es tractaran les inquietuds i dubtes que tenen els músics a l’hora d’engegar i portar a terme un projecte musical. Concretament, s’han creat tres espais de discussió:
 
-​​ Coses del i pel directe, a càrrec de Jordi Martínez. Es tractaran temes relacionats amb el rider tècnic/stage, rider tècnic/monitoratge, les proves de so o la relació entre músic i tècnic, entre d’altres
 
- Com explicar qui ets, a càrrec d’Alícia Rey. Es parlarà de la imatge d’un projecte musical en la seva totalitat: des de la roba, fins el pentinat, la manera de parlar i la comunicació online i audiovisual. Exemples del tipus de fotografia o l’estil de vídeo, per exemple.
 
- Treballar en espectacles públics, a càrrec d’Ernest Garcia del Col·lectiu Ronda. Es tractaran aspectes legals a l’hora de facturar un concert, de les assegurances que existeixen, les altes i baixes a la Seguretat Social, etc...
 
Un dels moments més esperats del dia serà la presentació en primícia dels nous videoclips i fotografies dels grups guanyadors de TAM! Serà a partir de dos quarts d'onze de la nit.
 
Els autors tant del videoclip com del book de fotografies van ser seleccionats per dues especialistes en la matèria a partir de les dues masterclass que van oferir a principis d’abril: Noemí Elias (fotògrafa) i Lyona (video creadora). En acabar les masterclass les persones que volien optar a fer el premis van haver de fer un exercici a partir dels quals la Noemí i la Lyona van triar els candidats més adients per dur a terme els 2 projectes.
Tot el procés d’elaboració, tant del videoclip com del book de fotos, ha estat tutoritzat per les dues professionals.
 
Els autors són: 
- Videoclip: ALEJANDRO MARÍN (videoclip de La Hawha Band) i la CECILIA CANAL (videoclip de K-Soviet)
- Book de fotos: IDOIA RECUENCO (book de fotos de K-Soviet) i la CLOE PÉREZ (book de fotos de La Hawha Band)

Concert

Després de l’actuació dels 6 finalistes el passat 26 d’abril passat a la Plaça del Progrés (Aldato, Jump in the river, Seis pájaros de un tiro, K-soviet, La hawha band i Sacret Violence), el jurat va fer públic els guanyadors: de la categoria de “rock, hardcore, metal…” el grup seleccionat va ser K-SOVIET i de la categoria “pop, indie, jazz i propostes més acústiques” va guanyar LA HAWHA BAND. 
 
Com a premis, els guanyadors han pogut enregistrat una cançó a l’estudi dels Bucs Baumann i se’ls prepara pel 2015 una gira de 5 concerts per les 5 cases de la música de Catalunya (Terrassa, Mataró, Hospitalet, Manresa i Salt-Girona); la primera d’aquestes actuacions tindrà lloc el mateix dia de l’esdeveniment, el divendres 21 de novembre a partir de dos quarts d'onze de la nit.