Terrassa es converteix durant quatre dies en la capital de l'aeronàutica

L'ETSEIAT acull un congrés estatal amb la participació de totes les universitats espanyoles que imparteixen estudis d'enginyeria aeronàutica

La Torre
19 de novembre del 2014
Actualitzat a les 18:22h
El proper dia 20 de novembre, a partir de les cinc de la tarda s’iniciarà a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) el X Congrés de l’Associació d’Estudiants d’Aeronàutica i de l’Espai (AEAE). Aquesta associació va ser fundada per estudiants de l’ETSEIAT fa 10 anys i aplega estudiants de les universitats espanyoles que imparteixen estudis d’enginyeria aeronàutica. Aquestes universitats són la Universidad de Cádiz, Universidad Politécnica de Valencia, Universidad de León, Universidad Rey Juan Carlos, Universidad de Sevilla, Universidad Carlos III, Universidad Politécnica de Madrid i la Universitat Politècnica de Catalunya, representada per estudiants de Escola d’ Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels i de l’escola amfitriona, la mateixa ETSEIAT.

egons explica Adrián Sánchez, delegat d’estudiants l’ETSEIAT i un dels organitzadors del congrés, “amb aquesta trobada pretenem posar en comú inquietuds i projectes entre els estudiants de l’àmbit aeroespacial de tot l’Estat i arribar al màxim de consens en relació a la postura a adoptar davant del projecte de nova ordenació d’estudis que impulsa el ministre Wert”, afirma Sánchez.

De fet, el programa del congrés preveu reunions entre els participants per analitzar les problemàtiques dels actuals plans d’estudi i del projecte ministerial de nova ordenació de plans d’estudi, que ara contempla un grau de 4 anys de grau més de 2 anys de màster habilitador per a la professió i que podrien convertir-se en 3 anys de grau més 2 anys de màster habilitador. El programa d’activitats també inclou un debat sobre les normes legals que actualment reglamenten l’ús del vehicles aeris no tripulats (UAV). Els organitzadors del congrés tenen previst enviar les conclusions d’aquest debat al Ministeri de Transports i Comunicacions.