Jan Margarit guanya la Cursa dels Tossals

La competició recorre els paisatges i l'entorn del prepirineu Berguedà

19 de novembre del 2014
Actualitzat a les 16:36h
Amb 200 corredors i un temps d’1 hora, 10 minuts i 47 segons, el matadeperenc Jan Margarit es va proclamar aquest passat diumenge 16 de novembre campió de la Cursa dels Tossars, a l’Espunyola (Berguedà), de 14 quilòmetres, on va quedar primer en absolut i primer també en la categoria júnior.

La Cursa del Muntanya dels Tossals recorre els paisatges i l'entorn del prepirineu Berguedà, prioritzant sempre els senders i camp a través, amb 2 recorreguts: La clàssica pujada al Santuari dels Tossals, de 14 quilòmetres (+700m), que transcorre per els indrets més emblemàtics de la zona (Salt de Sallent, Capolat, els pantans de l’Espunyola, Sant Salvador), i com a novetat aquest any, un nou recorregut de 25 quilometres (+1500m), amb més desnivell, més corriols, i algun petit tram de grimpada, que permet descobrir la part més feréstega de la Serra dels Tossals, i gaudir dels paisatges resseguint tota la cresta de la muntanya.

La Cursa dels Tossals que forma part del Campionat Maqui Bages-Berguedà, recorre bona part de les muntanyes que maquis com Marcel·lí Massana o Caracremada van resseguir al llarg del segle XX.