ERC renuncia a l'executiva del Consorci per a la Gestió de Residus

La federació comarcal considera que la direcció de l'ens no ha respost ni resolt els dubtes sobre la investigació al gerent del CGRVO per un presumpte ús irregular d’una targeta de crèdit de l’ens

La Torre
19 de novembre del 2014
Actualitzat a la 13:07h
La federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Vallès Occidental ha comunicat la seva renúncia a tenir un representant a la Comissió Executiva del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental (CGRVO). El 27 de juny de 2014 el Grup Comarcal d’ERC al Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) es va assabentar a través dels mitjans de comunicació que, arran de la instrucció del ‘cas Mercuri’, s’investiga el gerent del CGRVO per un presumpte ús irregular d’una targeta de crèdit de l’ens. 

El 2 de juliol es va convocar una reunió de la Comissió Executiva del CGRVO en què es va entregar una còpia de la documentació lliurada al jutge per a la investigació del cas. En aquesta documentació consta, entre d’altres, la relació de reintegraments en efectiu que durant els anys 2011-2012 es van produir des de la targeta de crèdit corporativa del gerent del CGRVO. Davant d’aquest presumpte ús irregular de la targeta, el grup republicà vol deixar clar que "no tenia constància de l’existència de targetes de crèdit corporatives, i amb la voluntat d’esvair els dubtes que puguessin planar sobre el CGRVO i el mateix Consell Comarcal, decidim demanar per escrit al president del CGRVO i a la presidenta del Consell Comarcal, en data 10 de juliol de 2014, diverses informacions".

Entre les preguntes realitzades a Joan Carles Sànchez, president del CGRVO, hi ha per exemple si algun membre o membres del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental disposen o han disposat de targetes de crèdit i dispositius de pagament en peatges (Teletac) amb càrrec a comptes d’aquest organisme en els darrers tres anys. En cas afirmatiu, sol·licitem un informe amb el detall dels moviments. També se l'interroga sobre si el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental és titular de vehicles, qui en fa ús i amb quines condicions i demana conèixer l'informe del personal contractat en els darrers cinc anys i dels processos selectius realitzats, entre d'altres.

Continuïtat al Consell Comarcal

Per la seva banda, ERC també va demanar per escrit a Pepita Pedraza, presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, saber si algun membre o membres del Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Mercavallès disposen o han disposat de targetes de crèdit i dispositius de pagament en peatges (Teletac) amb càrrec a comptes d’aquests organismes en els darrers tres anys, i en cas afirmatiu, sol·licaven un informe amb el detall dels moviments. A més de demanar també els titulars dels vehicles o l'informe de personal contractat, els republicans també demanaven la retribució del gerent del Consell Comarcal del Vallès Occidental i del director del Mercavallès i de l’assessor de suport en matèries de serveis supramunicipals i mancomunitats de municipis, Sr. Adolf Moreno Sansano, des de l’1 d’agost de 2011, i justificació dels treballs realitzats.

El Grup Comarcal d’ERC va demanar resposta per escrit de totes aquestes qüestions en el termini de dos mesos. Avui, dimecres 19 de novembre, afirmen que encara no han rebut resposta per escrit a la sol·licitud d’informació del CRGRV. Pel que fa a la informació per escrit sol·licitada al Consell Comarcal, se’ns va fer arribar el 24 de setembre.

Com a membres del CCVOC i de la Comissió Executiva del CGRVO, es van mantenir converses i reunions formals amb representants d’ambdues institucions per expressar el "malestar" i per demanar que s’apliquin "mesures cautelars per preservar el bon nom de les institucions". Consideren que no s’ha fet cap pas en aquest sentit i per això afirmen que la relació de confiança amb la direcció política i gerencial del Consell s'ha trencat. Per tot plegat, han iniciat els tràmits per deixar de formar part de la Comissió Executiva i obren un període de reflexió interna per decidir la seva continuïtat en el si del govern del Consell Comarcal.