Àngels Comte i el projecte 'Som-hi', distingits a la III Festa del Voluntariat

per La Torre , 18 de novembre de 2014 a les 18:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els guardonats a la festa Foto: COVET


La Coordinadora de Voluntariat d’Entitats Terrassenques (COVET) va celebrar amb èxit el passat diumenge, la tercera Festa del Voluntariat, un acte lúdico-festiu per reconèixer la tasca dels voluntaris i voluntàries de Terrassa. Durant l’acte, presentat per la periodista Marta Begué, es va lliurar el Segon Premi al voluntari més destacat, que enguany ha tingut dos guardonats: d’una banda, la psicòloga Àngels Comte, que fa més de deu anys que està vinculada als projectes d’acompanyament d’Acció Gent Gran, i de l’altra, el projecte “Som-hi” de FUPAR, centrat en promoure l’esport inclusiu fent activitats de bàsquet, hoquei, tennis-taula i petanca.


La festa va comptar amb la participació especial del pare Manel, conegut per la seva tasca de voluntari al districte de Nou Barris i, sobretot, per la seva vinculació amb els joves que compleixen condemna als centres penitenciaris. Conegut pel seu discurs proper i amb un punt d’ironia, els assistents van escoltar amb atenció les experiències del sacerdot que, assegura, "prefereix omplir la panxa dels que passen fam abans que fer el sermó". Va parlar d’honestedat, de la importància de la prevenció abans que la caritat, de l’educació en la diversitat i també del paper dels polítics en relació a la pobresa i les desigualtats. Fins i tot va recordar Pepe Rubianes i la seva breu experiència com a voluntari a les presons, un entorn difícil però que el sacerdot va voler destacar: "Sempre dic que a mi els cacos m’han robat el cor".

Al llarg de l’acte, es van llegir diversos relats de voluntaris que han participat en el concurs d’enguany, com és el cas de la història d’una malalta d’Alzheimer de “necessitats silencioses que guareixen l’esperit: una mirada, un afalac”. Experiències i reflexions com les que també va presentar Maurici Blancafort, president de l’Associació d’Amics de la Gent Gran de Barcelona, en el seu llibre "Com puc ajudar? Cròniques d’un voluntari social".


En acabar, la regidora de Dretes Civils, Ciutadania, Polítiques socials d'habitatge i Participació de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, va agrair la tasca dels voluntaris recordant la seva trajectòria com a advocada a l’Associació Alba. “No vaig conèixer mai un toxicòman que fos mala persona”, va apuntar. La festa va acabar amb l’actuació del cantautor Roger Margarit, que va repassar els temes del seu disc A la Vilaverda.

La COVET aplega les entitats terrassenques següents: Associació Coordinadora d’Ajuda Unida (ACAU), Acció Gent Gran, Associació Alba, Actuavallès, Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), Càritas, Compartim, Dismifísics, Fundació President Amat Roumens (FUPAR), Oncolliga, Persones amb trastorns d’habilitats socials (PATHS), Voluntariat per la llengua i Voluntaris Terrassa.

 

Participació