Dinar de germanor de la Penya Barcelonista 1900 de Terrassa

L'alcalde Jordi Ballart va assistir amb una corbata dels colors del FC Barcelona

La Torre
18 de novembre del 2014
Actualitzat a la 13:14h
Ballart, Maldonado, Clos, Florensa, Caparrós tallant el pastís
Ballart, Maldonado, Clos, Florensa, Caparrós tallant el pastís | Foto: Carme Melià

Ballart, Maldonado, Clos, Florensa, Caparrós i la seva esposa tallant el pastís Foto: Carme Melià


La Penya Barcelonista 1900 de Terrassa va celebrar diumenge, dia 16, el seu 59è aniversari amb el tradicional dinar de germanor al Restaurant Imperial de la cocapital vallesana. L’exjugador del FC Barcelona Paco Clos va ser el convidat d’aquesta edició, que va estar presidida pel trofeu de la Copa d’Europa.

El davanter mataroní, que va jugar al Barça els anys 80, va elogiar la llarga fidelitat de la penya terrassenca, fundada el 1955. En aquest sentit, va admetre sentir una enveja sana, perquè l’entitat que duu el seu nom, la Peña Paco Clos de la localitat sevillana de El Rubio, té només 10 anys.

Per la seva banda, el patró de la Fundació del FC Barcelona Josep Maldonado va definir les penyes com “els ambaixadors del Barça”. El també exsecretari general de l’Esport de la Generalitat considera que el club blaugrana és “una fàbrica de sentiments i de valors”. També va apel·lar als valors de l’esport l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, que lluïa una corbata amb els colors blau i grana. Ballart va dir que “Catalunya no s’entendria sense el Barça” i va destacar els vincles de la ciutat amb el club.

L’alcalde va recordar que el jugador Xavi Hernández “passeja el nom de Terrassa pel món” i també va citar la recent inauguració d’un camp de futbol per a col·lectius en risc d’exclusió social al barri de Can Tusell, una iniciativa de la fundació que presideix Johan Cruyff.
 

Clos entrega a Florensa una samarreta obsequi de l’Agrupació Barça Jugadors Foto: Carme Melià


En nom de la Penya 1900, la presidenta Mari Carme Florensa va agrair la presència de tots els convidats i va emplaçar els socis a celebrar l’any que ve un aniversari simbòlic, el 60è. També hi eren presents el vicepresident, Miquel Caparrós, i la resta de la junta. Amb motiu d’aquest dinar, el club va cedir el trofeu de la Champions League, amb el qual tots els socis que ho van voler es van poder fotografiar.

A l’acte hi van assistir un centenar de persones, entre socis de l’entitat terrassenca i delegacions d’11 penyes barcelonistes d’altres poblacions catalanes. Així, hi havia representació de les penyes Calderina, de Mollet, de Santa Perpètua de Mogoda, de Granollers, Gol 3.000, El Repartidor, de Navarcles, Solera de Calella, de Sant Vicenç de Castellet, de Sant Cugat del Vallès i El Racó.