Setmana de formació intensa per als estudiants de secundària delegats

Hi participaran al voltant de 350 alumnes procedents de 14 centres diferents de Terrassa

Lluïsa Tarrida
17 de novembre del 2014
Actualitzat a les 18:48h
L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Joventut, organitza aquesta setmana l’onzena edició de les jornades que es fan anualment per formar els estudiants que ocupen el càrrec de delegat i subdelegat als instituts de secundària de la ciutat. L’objectiu és promoure la participació dels joves i formar els delegats perquè coneguin les seves funcions, els drets i deures i els canals que han d’utilitzar per transmetre les seves demandes dins de l’institut d’ensenyament i fora del mateix, a més de reconèixer la tasca dels i les joves que assumeixen voluntàriament aquestes funcions.

El tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social, Manuel Pérez, visitarà aquest dimarts a les 9h els tallers. Aquest any les jornades es desenvolupen des de dilluns i fins divendres vinent, de 9 a 13.30 h al Centre Cívic President Macià. Els alumnes es repartiran per cursos: dilluns hi aniran els de primer, dimarts els de segon, dimecres els de tercer, dijous els de quart i divendres els de batxillerat.

Les sessions s’estructuren en un bloc general i una segona part amb tallers. Comencen amb el passi d’un vídeo elaborat pels participants a l’edició anterior, que constitueix un recull de reflexions i opinions personals en relació a la participació i la funció dels delegats en els centres de secundària. A continuació, els participants rebran formació general sobre funcions, drets i deures dels delegats i subdelegats.

A la segona part de la jornada hi haurà diferents tallers sobre eines i recursos per a delegats: eines de comunicació, recursos per a la programació d’activitats, resolució de conflictes, presa consensuada de decisions, etc. Cada participant podrà triar entre diferents tallers segons els seus interessos.

En aquesta ocasió, per a l’organització de les jornades el servei de Joventut compta amb la col·laboració d’entitats com l’esplai el Tabal, Voluntaris Terrassa i La Víbria intercultural entre d’altres; a més de serveis municipals com el de Polítiques de Gènere i el de Ciutadania. Des de la posada en marxa d’aquesta iniciativa són ja més de 2.300 joves de 12 a 17 anys els que han rebut formació en les successives edicions de les jornades.