Terrassa, una ciutat segura

La Torre
18 de novembre del 2014
Terrassa participa en el concurs Cities Pilot the Future
Terrassa participa en el concurs Cities Pilot the Future | Toni Fages
Afirma l'intendent dels Mossos d'Esquadra Antoni Flores que Terrassa és una ciutat segura i tranquil·la, més que d'altres de semblants de l'entorn metropolità. Que es pugui encerclar ràpidament per part dels cossos policials és un dels elements que hi juguen a favor, atès que fa que moltes bandes facin marxa enrere i triïn altres llocs del país. S'ha d'estar d'acord amb les paraules de l'intendent. Hi ha sensació de seguretat entre la ciutadania, tot i que també sensació que hi ha molts petits robatoris. 

El nombre de membres dels Mossos i de la Policia està ben dimensionat i la col·laboració entre els dos ha estat un èxit del qual s'ha beneficiat tota la ciutadania. La seguretat és un tema global. A tots els barris de Terrassa s'hi pot viure amb relativa tranquil·litat, fins i tot en aquells que tenen mala fama, com pot ser Ca n'Anglada. Antoni Flores desmenteix que sigui un lloc de conflicte. N'hi ha, però com a tot arreu del terme municipal, no més. 

És l'hora de deixar d'estigmatitzar el barri, i d'anar-hi a passejar per conèixer-lo millor. La gent que hi viu també és terrassenca, i se'n sent. Potser pel seu origen, la població viu més el carrer, com passava abans. Però els costums són tan bons com els de la resta. Són un afegitó més a aquesta ciutat, feta per gent arribada de totes les contrades de la Península,  d'Europa, d'Àfrica i de Sud-amèrica i Centreamèrica. És el moment de començar a valorar què aporten a la nostra societat, que és molt. I procurar entendre els que no són com nosaltres. Per Ca n'Anglada s'hi pot passejar, de dia i de nit.

Les càmeres de vigilància

El Partit Popular de Terrassa ha repetit en nombroses ocasions que s'han de posar càmeres en alguns indrets de Terrassa per garantir-hi la seguretat. Podria ser una solució si realment hi hagués un nombre alt de delictes, però les xifres que es tenen no indiquen pas que n'hi hagi una allau. Només en aquest cas es podria sacrificar la llibertat amb el control a través de la videovigilància.