Alliberada una jove obligada a prostituir-se a Terrassa

La noia era explotada sexualment per la madrastra i la germanastra, les quals han estat detingudes per la Policia Nacional, per poder saldar un deute del seu pare

La Torre
17 de novembre del 2014
Actualitzat el 22 de novembre a les 7:14h
Agents de la Policia Nacional han alliberat una jove de 20 anys que era explotada sexualment a Terrassa per la seva madrastra i la seva germanastra, que han estat detingudes. El seu pare, el qual havia contret nombrosos deutes, es va conxorxar amb la seva parella perquè la noia es traslladés des de la República Dominicana a Espanya oferint-li la falsa promesa de treballar cuidant a una anciana. Al pis era controlada durant tot el dia i obligada a atendre al major nombre de clients.

El passat mes de juny el pare de la jove, acorralat per la seva situació econòmica, va acordar amb la seva parella resident a Terrassa el trasllat a Espanya de la seva filla. L'objectiu del viatge des de República Dominicana era explotar sexualment a la jove al nostre país, per ser la manera més ràpida d'obtenir els diners a retornar amb els seus corresponents interessos. 

Creient que viatjava per treballar cuidant a una senyora gran, la noia va accedir a realitzar el viatge com una forma de guanyar-se la vida, atès que tenia el seu càrrec a la seva mare i un fill de poca edat. Una vegada a Terrassa va ser rebuda per la seva madrastra, que li va exigir guanyar diners el més ràpidament possible, per a això havia de prostituir-se. Traslladada a un pis prostíbul, la jove era sotmesa a un ferri control i a una intensa pressió psicològica per part de la seva madrastra i la seva germanastra, que la van obligar a atendre el major nombre possible de clients al dia durant aquests quatre últims mesos.

En tenir coneixement del presumpte cas d'explotació sexual, agents de la Policia Nacional especialitzats en la lluita contra el tràfic d'éssers humans van aconseguir localitzar el prostíbul i identificar a la víctima. La jove ha estat alliberada pels investigadors, facilitant-li les mesures de protecció a les quals pot acollir-se. Les detingudes, mare i filla, són considerades presumptes responsables de delictes de tràfic d'éssers humans. Les recerques han estat realitzades per agents adscrits a la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Territorial de Terrassa.